Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Επιμελητήριο Αχαΐας και Πανεπιστήμιο Πατρών σε διπλή συνάντηση εργασίας για το INTECMED στην Αίγυπτο

Επιμελητήριο Αχαΐας και Πανεπιστήμιο Πατ...

Με αφορμή διπλή παράλληλη συνάντηση εργασίας, ταξίδεψε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, αποστολή του Επιμελητηρίου Αχαΐας

Η πρώτη συνάντηση αφορούσε στην 4η  Συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής του έργου INTECMED, στις 11 & 12 Οκτωβρίου 2022,  με τη συμμετοχή  μελών της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Αχαΐας και στελεχών του όπως και της Αχαϊκής Επιμελητηριακής Ανάπτυξης (ΑΧ.ΕΠ.ΑΝ) του Επιμελητηρίου Αχαΐας (μέλη της ομάδας έργου του Ευρωπαϊκού έργου «INTECMED» στο οποίο το Επιμελητήριο Αχαΐας είναι ο Επικεφαλής εταίρος). Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Αχαΐας,  "τη συνάντηση διοργάνωνε ο Σύνδεσμος Ευρωπαϊκών- Αιγυπτιακών  Επιχειρήσεων (Confederation of European-Egyptian Business Associations/ CEEBA) ενώ εκ των εκπροσώπων του έργου από τους υπόλοιπους εταίρους από Ισπανία και Τυνησία, δια ζώσης πήραν μέρος και οι δύο εκπρόσωποι της Κοινής Τεχνικής Γραμματείας (JTS) του Προγράμματος ENI CBC MED κ.κ. Khaled ElSaadany & Zied Kbaier .

Κατά τη διάρκεια της Συνεδρίασης της Συντονιστικής Επιτροπής έγινε αναλυτική παρουσίαση της πορείας υλοποίησης του έργου έως σήμερα ενώ συζητήθηκαν και οι μελλοντικές ενέργειες που πρέπει να γίνουν με κοινή προσπάθεια από όλα τα μέλη της σύμπραξης ώστε να εξασφαλιστεί η επιτυχής ολοκλήρωση όλων των δράσεων που έχουν σχεδιαστεί. 

Παράλληλα, οι εκπρόσωποι της Κοινής Τεχνικής Γραμματείας αφού ενημερώθηκαν για την πορεία του έργου και σε συνέχεια των τακτικών μηνιαίων συναντήσεων που έχουν με την Ομάδα έργου του Επιμελητηρίου Αχαΐας, επιβεβαίωσαν ότι η διαχείριση που γίνεται από την Ομάδα του έργου είναι καθόλα αποδεκτή, η ανασκόπηση της υλοποίησης του έργου INTECMED εως αυτό το στάδιο χαρακτηρίζεται ως θετική και η Κοινή Γραμματεία δηλώνει ικανοποίηση από την πορεία του έργου.

 Συζητήθηκε επίσης η σημασία της παρουσίας δύο από τις ομάδες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα καθοδήγησης (Mentorship) από κάθε χώρα, στην MedaWeek 2022 στη Βαρκελώνη τον Νοέμβριο του 2022, η επόμενη συνάντηση ορίστηκε να γίνει στην Σεβίλλη της Ισπανίας με ευθύνη του Επιμελητηρίου της Σεβίλλης ενώ αναμένονται όλοι οι εταίροι καθώς και οι 48 ιδέες που έχουν επιλεγεί από τις 4 συμμετέχουσες χώρες να παρουσιαστούν στην PATRAS IQ 2023 στην Πάτρα.

 

Η δεύτερη συνάντηση αφορούσε στην Δράση “Πρόγραμμα Ανταλλαγής των Υπευθύνων των Σημείων Διευκόλυνσης Καινοτομίας” (RIFP) και πραγματοποιήθηκε τις ίδιες ημέρες, στο hub που έχει εξοπλιστεί από το έργο INTECMED με ευθύνη του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Αιγυπτιακών Επιχειρήσεων (SEKEM).  Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, έγινε ξενάγηση στους χώρους του hub ενώ από κάθε χώρα οι Υπεύθυνοι των αντίστοιχων σημείων διευκόλυνσης καινοτομίας, παρουσίασαν την ωριμότητα του κάθε χώρου και του τρόπου λειτουργίας τους. Στο πλαίσιο των συζητήσεων που έγιναν, παρουσιάστηκαν οι τομείς και ο τρόπος υλοποίησης του προγράμματος Καθοδήγησης σε κάθε χώρα ενώ συζητήθηκε και το θέμα της βιωσιμότητας των χώρων αυτών μετά το τέλος του έργου. Με την ευκαιρία της επίσκεψης μάλιστα, ζητήθηκε και παραχωρήθηκε δήλωση εκ μέρους της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Αχαΐας και ο κ. Κριτσώνης αναφέρθηκε στην σημασία που έχει τόσο το INTECMED όσο και η δημιουργία τέτοιων χώρων ώστε τα σπουδαία ερευνητικά αποτελέσματα που παράγονται από τα ερευνητικά ιδρύματα να βρουν εφαρμογή στην επιχειρηματική κοινότητα.

 

Για το Επιμελητήριο Αχαΐας, στις δύο παράλληλες συναντήσεις παρόντες ήταν ο κ. Τηλιγάδης Αριστείδης, Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας καθώς και οι κύριοι Καλαμαράς Βασίλης, Καραμπέτ Σααντ & Κριτσώνης Κωστής μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου καθώς και ο Υπεύθυνος του έργου κ. Γιωτόπουλος Κωστας, ο Αναπλ. Υπεύθυνος κ. Σίδερης Στάθης και η Υπεύθυνη Επικοινωνίας του έργου κα Κατσαντά Δανάη". 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις