Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γερμανία: Ακυρώνονται περίπου οι μισές πτήσεις της Eurowings λόγω απεργίας των πιλότων της

Γερμανία: Ακυρώνονται περίπου οι μισές π...

Οι πιλότοι της θυγατρικής της Lufthansa, της Eurowings, ξεκίνησαν σήμερα το πρωί τριήμερη απεργία, διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας και μισθολογικές αυξήσεις

Περίπου οι μισές από τις προγραμματισμένες πτήσεις της Eurowings ακυρώθηκαν σήμερα εξαιτίας της απεργίας των πιλότων της εταιρίας. Τα σοβαρότερα προβλήματα διαπιστώνονται στο αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ.

Οι πιλότοι της θυγατρικής της Lufthansa, της Eurowings, ξεκίνησαν σήμερα το πρωί τριήμερη απεργία, διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας και μισθολογικές αυξήσεις. Η εταιρία, η οποία επέκρινε την απεργία ως δυσανάλογη, ανακοίνωσε ότι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της, θα καταφέρει αυτό το τριήμερο να υλοποιήσει τουλάχιστον το μισό από το πτητικό της πρόγραμμα.

Από την άλλη πλευρά το σωματείο των πιλότων «Cockpit» δικαιολόγησε την απεργία, κάνοντας λόγο για «ανεπαρκή» προσφορά από την πλευρά των εργοδοτών για τη συλλογική μισθολογική σύμβαση που βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση. Είναι η δεύτερη απεργία των πιλότων της Eurowings εντός δύο εβδομάδων.

Ενδεικτικά, μόνο στο αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ ακυρώθηκαν σήμερα 100 από τις 170 προγραμματισμένες πτήσεις της εταιρίας και εκτιμάται ότι δεκάδες χιλιάδες επιβάτες θα πρέπει είτε να επιβιβαστούν σε άλλες πτήσεις ή σε τρένο είτε να αναβάλουν το ταξίδι τους.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις