Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Πούτιν μεταφέρει πυρηνικά βομβαρδιστικά σε αεροπορική βάση κοντά στα σύνορα της Φινλανδίας και της Νορβηγίας

Ο Πούτιν μεταφέρει πυρηνικά βομβαρδιστικ...

Η κίνηση έρχεται εν μέσω μεγάλης έντασης

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αύξησε τον αριθμό των στρατηγικών πυρηνικών βομβαρδιστικών του που βρίσκονται σε αεροπορική βάση κοντά στα σύνορα της Φινλανδίας και της Νορβηγίας, δείχνουν δορυφορικές εικόνες.

Η κίνηση έρχεται εν μέσω μεγάλης έντασης σχετικά με το εάν ο Πούτιν σχεδιάζει να εξαπολύσει πυρηνική επίθεση στην Ευρώπη και τη συνεχιζόμενη εισβολή του στην Ουκρανία, η οποία έχει υποστεί μια σειρά από ενοχλητικές οπισθοδρομήσεις τους τελευταίους μήνες.

Ο Ρώσος πρόεδρος αύξησε σταδιακά τον αριθμό των στρατηγικών βομβαρδιστικών στην αεροπορική βάση Olenya – από κανένα στις 12 Αυγούστου, σε τέσσερα υπερηχητικά Tu-160 στις 21 Αυγούστου και πλέον… σε 11.

Υπάρχουν επτά στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-160 (σημειωμένα με κόκκινο χρώμα στις δορυφορικές εικόνες που κυκλοφόρησαν πρόσφατα) και τέσσερα αεροσκάφη Tu-95 (σημειωμένα με κίτρινο χρώμα) στις εγκαταστάσεις στη χερσόνησο Κόλα, στα άκρα βορειοδυτικά της Ρωσίας και στον Αρκτικό Κύκλο.

 Η αποκάλυψη προέρχεται από το Faktisk.no – έναν ανεξάρτητο νορβηγικό ιστότοπο ελέγχου γεγονότων – ο οποίος έλαβε τα δεδομένα από τον αμερικανικό δορυφορικό φορέα Planet.

Πριν από δύο εβδομάδες, η Jerusalem Post αποκάλυψε ότι υπήρχε μια «ασυνήθιστη ανάπτυξη» επτά πυρηνικών βομβαρδιστικών στην αεροπορική βάση. Αυτό επισημάνθηκε από την ισραηλινή εταιρεία πληροφοριών ImageSat International, η οποία εντόπισε την «ασυνήθιστη παρουσία» των TU-160 και TU-95.

Τα αεροπλάνα Armageddon συνήθως σταθμεύουν στην αεροπορική βάση Engels, 450 μίλια νοτιοανατολικά της Μόσχας. Τα βομβαρδιστικά βρίσκονται περίπου 115 μίλια μακριά από τα σύνορα της Νορβηγίας-μέλους του ΝΑΤΟ και περίπου 95 μίλια μακριά από τη Φινλανδία που θα γίνει σύντομα μέλος της Συμμαχίας.

Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν με συμβατικά όπλα.

Υπάρχουν ενδείξεις ότι η ανάπτυξη στο Olanya έχει πυραύλους κρουζ Kh-101 για πιθανή χρήση εναντίον στόχων στην Ουκρανία. Το Kh-101 μπορεί να φέρει συμβατικές ή πυρηνικές κεφαλές.

Ο διάδρομος προσγείωσης στην αεροπορική βάση Olenya ήταν άδειος στις 12 Αυγούστου, με δορυφορικές εικόνες από τις 7 Οκτωβρίου να δείχνουν ότι είναι πλέον γεμάτος πολεμικά αεροσκάφη.

Το Tu-160 – γνωστός και ως White Swan, αλλά γνωστό στη Δύση ως Blackjack – είναι ένα υπερηχητικό στρατηγικό βομβαρδιστικό που χρησιμοποιήθηκε από την  Ρωσία από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης.

Είναι το μεγαλύτερο στρατιωτικό αεροσκάφος Mach 2+ που κατασκευάστηκε ποτέ και από το 2022 είναι το μεγαλύτερο και βαρύτερο αεροσκάφος μάχης που χρησιμοποιείται ακόμα – ενώ είναι και το ταχύτερο βομβαρδιστικό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις