Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Live: Mετωπική Μητσοτάκη- Τσίπρα για την ακρίβεια

 Live: Mετωπική Μητσοτάκη- Τσίπρα για την ακρίβεια

H Ώρα του πρωθυπουργού

Παρακολουθήστε ζωντανά την Ώρα του πρωθυπουργού με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντά στον Αλέξη Τσίπρα σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια.  O Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ρωτά την κυβέρνηση γιατί δεν λαμβάνει ουσιαστικά μέτρα κατά της αισχροκέρδειας και δεν διενεργεί τους αναγκαίους ελέγχους περιστολής των φαινομένων αθέμιτης κερδοφορίας και αν προτίθεται να μειώσει έμμεσους φόρους σε τρόφιμα και καύσιμα.

Αυτή την ώρα ο Αλέξης Τσίπρας δευτερολογεί. 

ΝΩΡΙΤΕΡΑ  «Ήθελα να έρθω σήμερα στη Βουλή για να μου δοθεί μία ευκαιρία ενώπιον του ελληνικού λαού να ξεκαθαρίσω αλήθειες και ψέματα. Το παράδοξο αυτής της συνεδρίασης είναι ότι δεν διαφωνούμε ουσιαστικά στις διαπιστώσεις», τόνισε ο πρωθυπουργός στη συνέχεια της ομιλίας του επί της επίκαιρη ερώτησης που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας με θέμα: «Η κυβέρνηση τροφοδοτεί την αισχροκέρδεια αντί να προστατεύσει τους πολίτες».

«Πράγματι, παρά τις γενναίες παρεμβάσεις, οι λογαριασμοί ρεύματος παραμένουν υψηλοί, η λειτουργία επιχειρήσεων γίνεται πιο αγχώδης, οι πολίτες δοκιμάζονται και αγωνιούν για το δύσκολο χειμώνα» σημείωσε ο πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι «Με τον ΣΥΡΙΖΑ βλέπουμε όμως διαφορετικά τις αιτίες και τις απαντήσεις. Λυπάμαι γιατί σε ένα κείμενο μίας σελίδας, στην επίκαιρη ερώτηση του κ. Τσίπρα, μπορέσατε να χωρέσετε τρία αυθαίρετα συμπεράσματα τα οποία καταλήγουν σε δύο αμήχανα ερωτήματα. Δηλώνουν είτε επικίνδυνη άγνοια, είτε επικίνδυνες προθέσεις με παρούσα παντού την καταστροφολογία. Με έναν απόντα. Δεν βρήκατε ούτε μία λέξη για να κατονομάσετε τον πρώτο ένοχο αυτής της παγκόσμιας επίθεσης του πληθωρισμού, τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία».

«Μας είπατε ότι αυτή η παγκόσμια έκρηξη τιμών δεν οφείλεται στους ωμούς εκβιασμούς της Ρωσίας» είπε στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Τα ξεχάσατε όλα αυτά. Δεν είπατε τίποτα. Θα περίμενα κατ' ελάχιστο, έστω και αργοπορημένα, όχι πάλι συγκινητικές διακηρύξεις περί ειρήνης γενικά που εξισώνουν τον επιτιθέμενο με τον αμυνόμενο, θα περίμενα σαφή καταδίκη. Να παραδεχτείτε ότι ο παραλίγο δανειστής σας το 2015 αποτελεί εχθρό της δημοκρατίας και κίνδυνο για τη σταθερότητα και την πρόοδο των λαών. Η ακρίβεια έχει όνομα και είναι η εκβιαστική χρήση των ορυκτών καυσίμων από τη Ρωσία ως ασύμμετρου όπλου κατά της Ευρώπης.

 

«Σταματήστε επιτέλους κ. Τσίπρα τα ψέματα και την παραχάραξη της αλήθειας - Σε μία μεγάλη καταιγίδα η πατρίδα μας αμύνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο»

«Τα κράτη πιο γρήγορα να χαράξουν το δικό τους ενεργειακό δρόμο προς φθηνότερες και καθαρότερες ΑΠΕ, μακριά από εξαρτήσεις απρόβλεπτων και όπως φάνηκε επικίνδυνων προμηθευτών» συνέχισε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του, τονίζοντας πως ήταν πολύ σημαντικό ότι την προηγούμενη Παρασκευή, για πρώτη φορά για αρκετές ώρες, όλη η ενέργεια που καταναλώθηκε στην Ελλάδα παρήχθη από ΑΠΕ.

«Μίλησα για τρεις αυθαίρετους ισχυρισμούς του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ παραχαράσσοντας τα στοιχεία για την Ελλάδα. Η χώρα μας δεν είναι ούτε πρώτη στον πληθωρισμό, ούτε πρώτη στην ενεργειακή ακρίβεια» ανάφερε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: «Η αλήθεια είναι πως ναι, η Ελλάδα έχει λίγο υψηλότερο πληθωρισμό, 12%, από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, αλλά υπάρχουν ουκ ολίγες χώρες άνω του 15%. Σε μία μεγάλη καταιγίδα η πατρίδα μας αμύνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Με μέτρα και στήριξη του εισοδήματος. Μόνο για το 2022 η δέσμη στήριξης πλησιάζει τα 13 δις ευρώ. Μιλήσατε για την ενέργεια. παρουσιάσατε ότι η Ελλάδα έχει την ακριβότερη ενέργεια στην Ευρώπη. Να δούμε τα απόλυτα στοιχεία. Μαζί με ΦΠΑ, το Σεπτέμβριο του 2022, Αθήνα 23,23 σεντ ανά κιλοβατώρα. Μαδρίτη, 42 και το περιβόητο ιβηρικό μοντέλο το οποίο διαφημίζετε. Αυτές είναι οι πραγματικές τιμές τις οποίες πληρώνουν οι Έλληνες καταναλωτές. Σταματήστε τα ψέματα και την παραχάραξη της αλήθειας. Με τις επιδοτήσεις που δίνουμε το κόστος ενέργειας είναι αισθητά χαμηλότερο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο».

 

 

 

Μητσοτάκης: «Σταματήστε επιτέλους κ. Τσίπρα τα ψέματα και την παραχάραξη της αλήθειας»

ΝΩΡΙΤΕΡΑ Την βαθύτατη οδύνη του αλλά και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την απώλεια του Αλέξανδρου Νικολαΐδη εξέφρασε ξεκινώντας την τοποθέτησή του ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι το θέμα της ακρίβειας έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με προπαγάνδα αποκρύπτει όλα όσα συμβαίνουν στ’ αλήθεια. Είπε ακόμα ότι όλα όσα συμβαίνουν είναι αποτέλεσμα των πολιτικών της κυβέρνησης. «Η ακρίβεια κ. Μητσοτάκη έχει το όνομά σας αφού οι οικονομικοί δείκτες είναι οι χειρότεροι στην Ευρώπη αλλά και γιατί είστε ο πιο ακατάλληλος να την καταλάβετε και να συναισθανθείτε τι σημαίνουν οι επιπτώσεις της», είπε ο κ. Τσίπρας.

Δεν καταλαβαίνετε τι σημαίνει για μια οικογένεια με δυο εργαζόμενους να μην μπορεί να βγάλει ούτε τις πρώτες 15 ημέρες με τους μισθούς τους. «Ο πρωθυπουργός έχει άλλες παραστάσεις από την κοινωνία», είπε χαρακτηριστικά. Πολλοί κατανοούν αυτή την πραγματικότητα αλλά ο κ. Μητσοτάκης όχι, τόνισε και τον κατηγόρησε ότι παρουσιάζει μια ειδυλλιακή εικόνα. Την ίδια ειδυλλιακή εικόνα μας παρουσιάζατε και για την διαχείριση της πανδημίας, με ψέματα και με προπαγάνδα που οι ίδιοι οι επιστήμονες ήρθαν να διαψεύσουν με πάταγο. Είμαστε η χώρα με τους μεγαλύτερους αριθμούς θανάτων ανα εκατομμύριο κατοίκων χειρότερη από την Βραζιλία του Μπολσονάρο».

«Η Ελλάδα που αφήνετε πίσω σας δεν έχει καμία σχέση με αυτή που προπαγανδίζετε και με αυτό που καμώνεστε ότι είσαστε ο εγγυητής της σταθερότητας», σημείωσε ακόμα ο Αλέξης Τσίπρας. 

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι οι ανισότητες βαθαίνουν και είπε ότι σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ 3,1 εκατομμύρια συμπολίτες μας ζει στο όριο της φτώχειας. «Ικανούς σας έχω να διαψεύσετε και τους πίνακες της ΕΛΣΤΑΤ», είπε ακόμα. Εξαπολύοντας προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό είπε ότι πάντα κατηγορεί άλλους για όσα συμβαίνουν και αναφέρθηκε στην πανδημία και στις υποκλοπές. 

Κατηγόρησε επίσης τον πρωθυπουργό ότι φυγομάχησε και εφάρμοσε μια ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική ιδιωτικοποιώντας την ΔΕΗ. «Έχουμε πρωθυπουργό 2 σε ένα γιατί συμπεριφέρεται σαν Λουδοβίκος και κυβερνάει σαν Θάτσερ», είπε χαρακτηριστικά. Επίσης κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι έγινε προστάτης των καρτέλ. 

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του είπε ότι «Αντί να παρακολουθείτε τι κάνουν οι φίλοι σας στην Ευρώπη, παρακολουθούσατε τα κινητά των πολιτικών σας αντιπάλων».

Αλ.Τσίπρας: Εν μέσω της κρίσης, γίνατε ο προστάτης των καρτέλ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις