Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για Κολωνό: «Φωνάζει» εκκωφαντικά η απουσία του κοινωνικού κράτους

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για Κολωνό: «Φωνάζει» εκκωφα...

Η ανακοίνωση

Την απουσία των κοινωνικών υπηρεσιών του κράτους στην φρικιαστική υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια, επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή του, «την ώρα που επώνυμοι και ανώνυμοι προπαγανδιστές της ΝΔ διαστρεβλώνουν αδίστακτα την αλήθεια, αποκρύποντας ότι η αυστηροποίηση των ποινών για το έγκλημα του βιασμού ανηλίκων (άρθρα 71 επ. ν. 4855/2021) υπερψηφίστηκε από το ΠΑΣΟΚ, η κοινή γνώμη παρακολουθεί σοκαρισμένη την εξέλιξη της υπόθεσης βιασμού του 12χρονου κοριτσιού στον Κολωνό».

«Φωνάζει εκκωφαντικά η απουσία του κοινωνικού κράτους»

«Ένα παιδί που, σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται, διαβιούσε σε ένα νοσηρό οικογενειακό περιβάλλον και αφέθηκε αβοήθητο στις ορέξεις παιδοβιαστών», προσθέτει.

Η Χαριλάου Τρικούπη, ωστόσο, υπογραμίζει ότι «σε αυτό το κουβάρι γεγονότων φρίκης, όμως, ‘φωνάζει’ εκκωφαντικά η απουσία των κοινωνικών υπηρεσιών του κράτους», σημειώνοντας πως η Πολιτεία και οι δομές της, σε εκπαίδευση και πρόνοια, «απέτυχαν να προστατεύσουν ένα – ακόμη – παιδί από τη συστηματική κακοποίηση».

Και καταλήγει: «Αυτό, εν τέλει, είναι το μοναδικό αληθινά πολιτικό περιεχόμενο της υπόθεσης. Η συλλογική αποτυχία της κοινωνίας και της πολιτείας μας. Και όχι η κομματική εργαλειοποίηση που επιχειρείται ένθεν κακείθεν, κάνοντας ακόμη πιο τοξική τη δημόσια συζήτηση».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις