Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Φρίκη και στην Βρετανία: Είκοσι τέσσερις άνδρες βίαζαν και εξέδιδαν 13χρονη

Φρίκη και στην Βρετανία: Είκοσι τέσσερις...

Βίαζαν την ανήλικη επί τέσσερα χρόνια

Η τραγική υπόθεση βιασμού ενός 13χρονου κοριτσιού, που θυμίζει έντονα  την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό, έρχεται εκ νέου στο φως στη Βρετανία, καθώς οι Αρχές συλλαμβάνουν συνεχώς άνδρες και απαγγέλλουν κατηγορίες για εξώθηση σε πορνεία και βιασμό του συγκεκριμένου κοριτσιού.

Συνολικά έως τώρα έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε 24 άνδρες, ηλικίας από 32 έως 63 ετών, για βιασμό, εξώθηση σε πορνεία και άλλα  σεξουαλικά αδικήματα σε βάρος της 13χρονης κοπέλας. Οι τελευταίες συλλήψεις αφορούν τρία άτομα (τον Ομάρ, τον Χαλίντ και τον Ταμίλ) οι οποίοι φέρεται ότι βίαζαν την ανήλικη επί τέσσερα χρόνια.

Πέραν ωστόσο της σεξουαλικής κακοποίησης του συγκεκριμένου κοριτσιού, η υπόθεση κατά τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης αφορά επίσης και το λεγόμενο στη Βρετανία Grooming Jihad, ένα παγκόσμιο ζήτημα που έχει γίνει ιδιαίτερα έντονο στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου οι ισλαμιστές αρπάζουν νεαρά κορίτσια και γυναίκες, εκμεταλλεύονται το ότι είναι ευάλωτα άτομα και χρησιμοποιούν τον βιασμό ως μέσο για να τις τιμωρούν και να τις κρατούν αιχμάλωτες ή να τις ελέγχουν.

 Η αστυνομία του Δυτικού Γιορκσάιρ αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι έρευνα που κάνει για σεξουαλικά αδικήματα σε βάρος παιδιών έχει οδηγήσει δεκάδες ύποπτους άνδρες να εμφανιστούν ενώπιον της Δικαιοσύνης τις τελευταίες μέρες. Στην εν λόγω υπόθεση, οι 24 άνδρες κατηγορούνται για αδικήματα που αφορούν ένα κορίτσι ηλικίας 13 ετών όταν άρχισε η κακοποίηση, στην περιοχή του Μπράντφορντ, και συνεχιζόταν για τέσσερα χρόνια από το 2007 έως το 2011. Οι κατηγορίες αφορούν αδικήματα όπως βιασμός ανηλίκου, συνωμοσία για βιασμό και εξώθηση σε πορνεία παιδιού, ηλικίας 13-17 ετών.

Την περασμένη εβδομάδα ένας 35χρονος έγινε το 24ο άτομο που εμφανίστηκε στο ίδιο δικαστήριο, κατηγορούμενος για βιασμό παιδιού ηλικίας 13-15 ετών.
Το 2020, η αστυνομία απήγγειλε κατηγορίες σε 32 άνδρες για πάνω από 150 σεξουαλικά αδικήματα κατά 8 ανήλικων έφηβων στο Δυτικό Γιορκσάιρ του Ηνωμένου Βασιλείου.
Τα εγκλήματα διαπράχθηκαν μεταξύ 1999 και 2012 κατά των θυμάτων, τα οποία ήταν ηλικίας 13-16 ετών στις περιοχές Kirklees, Bradford και Wakefield. Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλά θύματα υπέστησαν τα μαρτύρια του βιασμού και της εκπόρνευσης ακόμα και μετά την ενηλικίωσή τους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις