Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου ετοιμάζει εκδήλωση για να τιμήσει τα 200 χρόνια από την πρώτη πολιορκία της πόλης

Ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου ετοιμάζει εκδήλ...

Έρχεται ένα δίμηνο γεμάτο από σημαντικές εκδηλώσεις, σε συνέχεια του απολύτως επιτυχημένου καλοκαιρινού προγράμματος που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στο Μεσολόγγι

Έρχεται ένα δίμηνο γεμάτο από σημαντικές εκδηλώσεις, σε συνέχεια του απολύτως επιτυχημένου καλοκαιρινού προγράμματος που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις  στο Δήμο της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου, αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Μέχρι να ολοκληρωθούν οι προετοιμασίες και να ανακοινωθεί το πρόγραμμα των φετινών Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, ετοιμάστηκε ένα δίμηνο γεμάτο από σημαντικές εκδηλώσεις, φιλοδοξώντας η Δημοτική Αρχή να αφήσει ένα ακόμα ισχυρό αποτύπωμα στα δρώμενα της πόλης, των Δημοτικών Διαμερισμάτων και της ευρύτερης περιοχής.

Ο κύκλος των εκδηλώσεων ανοίγει στις 24 Οκτωβρίου 2022 όπου στις 6.30 μ.μ. το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση κατά του καρκίνου του μαστού, στο Αιτωλικό στην αίθουσα του Δημοτικού Καταστήματος της Δ.Ε Αιτωλικού.

Στις 28 Οκτωβρίου 2022 μετά το πέρας των εορταστικών  εκδηλώσεων για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, για πρώτη φορά φέτος, ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου θα τιμήσει τους μαθητές των σχολείων της περιοχής, που εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, μέσω της διαδικασίας των πανελλαδικών εξετάσεων, σε ειδική εκδήλωση που θα λάβει χώρα στην  κεντρική αίθουσα του Μουσείου Ιστορίας και Τέχνης (πλατεία Μπότσαρη).

Ακολουθεί στις 5 Νοεμβρίου 2022 η παρουσίαση του ιστορικού βιβλίου του Δημάρχου Ύδρας, στις 7 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της  Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας και στις 17 Νοεμβρίου 2022 εκδήλωση στο Τύμβο του Κήπου των Ηρώων, για να τιμήσει ο Δήμος την 49η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ενώ το διήμερο 19 και 20 Νοεμβρίου 2022 θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη φάση της αδελφοποίησης του Δήμου Ι.Π Μεσολογγίου με το Δήμο Καρπενησίου του νομού Ευρυτανίας.

Ο κύκλος αυτών των εκδηλώσεων ολοκληρώνεται με την εμβληματική εκδήλωση που ετοιμάζει ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου για να τιμήσει  τα 200 χρόνια από την πρώτη πολιορκία του Μεσολογγίου.

Η πρώτη πολιορκία του Μεσολογγίου (25 Οκτ. 1822- 31 Δεκ. 1822) έλαβε χώρα κατά το αρχικό στάδιο του Απελευθερωτικού Αγώνα των Ελλήνων (1821-1829) & είναι ένα από τα σημαντικότερα επεισόδια της Ελληνικής Επανάστασης. Θα ακολουθήσει η δεύτερη πολιορκία μέχρι τον Απρίλιο του 1826 και την Ηρωική Έξοδο των πολιορκημένων, στις 10/4.

Ο πολιτισμός είναι για μας προτεραιότητα, εξωστρέφεια, όχημα ανάπτυξης και πάνω από όλα είναι η ζωή μας, τονίζει τέλος η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις