Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γιώργος Μάρκου: Να καταδικάσει τον ναζιστικό χαιρετισμό του Πλεύρη ο Δικηγορικός Σύλλογος της Πάτρας

Γιώργος Μάρκου: Να καταδικάσει τον ναζισ...

Η επιστολή του δικηγόρου στον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών

Να καταδικάσει τον ναζιστικό χαιρετισμό του Κωνσταντίνου Πλεύρη ο Δικηγορικός Σύλλογος της Πάτρας, ζητά ο δικηγόρος Γιώργος Μάρκου. Σε επιστολή του στον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών, ο κ. Μάρκου αναφέρει:

Κύριοι Συνάδελφοι

 

Ο «συνάδελφος» Αθηνών Κ. Πλεύρης υπερασπιζόμενος ηγετικό στέλεχος της φασιστικής – εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ύψωσε το χέρι του  χαιρετώντας ναζιστικά 2 φορές μέχρι σήμερα

Είναι προφανές ότι ο κατά δήλωσή του εθνικοσοσιαλιστής Κ. Πλεύρης θα επαναλάβει τον κατάπτυστο  φασιστικό χαιρετισμό κατά την εξέλιξη της δίκης αν η δημοκρατική νομιμότητα και η Δικηγορική πολιτική αξιοπρέπεια δεν του αναδειχθούν ως εμπόδια.

Ήδη ο Πρόεδρος του Δ.Σ.Α. ζήτησε τον πειθαρχικό έλεγχό του, την εφαρμογή από το Δικαστήριο μέτρων τάξης και την άσκηση σε βάρος του ποινικής δίωξης.

Πιστεύω ότι το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών έχει υποχρέωση με ομόφωνη, είμαι σίγουρος, απόφασή του:

α) Να καταδικάσει τη θρασύτατη ενέργεια του τυπικά συναδέλφου υπενθυμίζοντάς του ότι ο Δικηγόρος ως υπηρέτης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι φύσει και θέσει  ανένδοτος αντίπαλος της φασιστικής ιδεολογίας.

β) Συμφωνώντας με την πρωτοβουλία του Δ.Σ.Α. να διαβιβάσει την απόφασή του  στον Πρόεδρο του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και στον Πρόεδρο του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών ενώπιον του οποίου εκδικάζεται η κατ’ έφεση δίκη των μελών της «Χρυσής Αυγής».

Με εκτίμηση

Γιώργος Β. Μάρκου

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις