Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καλάθι του νοικοκυριού: Φθηνά μακαρόνια αλλά μόνο το No6 - Γιατί επιλέχθηκε

Καλάθι του νοικοκυριού: Φθηνά μακαρόνια ...

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ

Χτες διέρρευσαν τα 50 βασικά προϊόντα που θα αποτελέσουν το καλάθι του νοικοκυριού και με το οποίο θα γίνει μία προσπάθεια για να συγκρατηθούν οι τιμές στα συγκεκριμένα προϊόντα.
Ωστόσο, πολλοί αναρωτιούνται πως στην λίστα που διέρρευσε χτες περιλαμβάνονται μακαρόνια No6 και όχι κάποιο άλλο νούμερο. Σε αυτές τις ερωτήσεις κλήθηκε να απαντήσει ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, αναφέρθηκε στον κατάλογο με τα 50 προϊόντα που θα απαρτίζουν το καλάθι του νοικοκυριού. Πρέπει να σημειωθεί ωστόσο, ότι δεν πρόκειται για προϊόντα που θα έχουν μειωμένη τιμή, αλλά για βασικά είδη στα οποία θα γίνει προσπάθεια να συγκρατηθούν οι τιμές.

Αν και γενικός γραμματέας δεν ήταν ξεκάθαρος γιατί επιλάχθηκαν τα μακαρόνια No6 για το «καλάθι του νοικοκυριού», πιθανότητα αυτό έγινε γιατί είναι τα ζυμαρικά με την μεγαλύτερη ζήτηση. 

 
Η επιλογή όμως ενός μόνο κωδικού προϊόντος, όπως τα συγκεκριμένα μακαρόνια θα δημιουργήσει προβλήματα. Κι αυτό γιατί οδηγεί όλα τα σούπερ μάρκετ στην επιλογή του ίδιου κωδικού, με τον κίνδυνο ειδικής μεταχείρισης ενός σήματος σε σχέση με τα υπόλοιπα ανταγωνιστικά προϊόντα στη κατηγορία.

Ένα ακόμα εύλογο ερώτημα που προκύπτει είναι αν θα είναι σε όλα τα σούπερ μάρκετ ίδια τα προϊόντα του «καλαθιού» ή διαφορετικά, αλλά και αν θα είναι, για παράδειγμα, τα μακαρόνια με το νούμερο 6 σε όλες τις μάρκες. Ο κ. Αναγνωστόπουλος είπε ότι «προφανώς κάθε σούπερ μάρκετ μπορεί να προσθέσει όποιο προϊόν κρίνει κατάλληλο», εννοώντας ουσιαστικά ότι η απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα είναι όχι.

 
Εξάλλου, κάθε 15 ημέρες η λίστα με τις σταθερές θα αλλάζει σε κάθε αλυσίδα. Όπως είπε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου, «το κράτος δεν μπορεί να δώσει εντολή να κρατήσουν τις τιμές χαμηλά», έτσι έγινε μια άτυπη συμφωνία σε είδη πρώτης ανάγκης να γίνει μια προσπάθεια με ιδιωτική πρωτοβουλία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις