Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τρία έτη συμπλήρωσε ως Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων ο κ. Ιερώνυμος

Τρία έτη συμπλήρωσε ως Μητροπολίτης Αιγι...

Εξελέγη την 11η Οκτωβρίου 2019 Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος & ακολούθησε η χειροτονία του σε Επίσκοπο στις 13/10

Τρία χρόνια συμπληρώθηκαν από την ημέρα που εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος ο Σεπτός Ποιμενάρχης, σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος.

Όπως αναφέρει ο Πρωτοπρεσβύτερος Αθανάσιος Λιακόπουλος, Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ι. Ν. Φανερωμένης Αιγίου & εκπρόσωπος Τύπου Ιεράς Μητροπόλεως, «για πρώτη φορά στα χρονικά εξελέγη παμψηφεί, όπως “παμψηφεί” μπήκε στις καρδιές του ποιμνίου του από την πρώτη μέρα της διακονίας του ως Αρχιερέας.

Χρειάζεται κανείς πολλές σελίδες για να περιγράψει την λαμπρή προσωπικότητα, που η Θεία Πρόνοια οδήγησε στην κεφαλή της τοπικής Εκκλησίας. Καθημερινά, αθόρυβα μα αποτελεσματικά, διαρκώς διεκπεραιώνει μικρές αλλά και δύσκολες υποθέσεις με αίσθημα δικαίου, καλή προαίρεση και διακριτικότητα. Κανείς δεν ξεχνάει την αποφασιστικότητα και το θάρρος που έδειξε κατά τη διάρκεια των απαγορεύσεων που επέβαλλε η πολιτεία λόγω της πανδημίας και που έδωσαν παρηγοριά και δύναμη στους πιστούς, χωρίς σκανδαλισμούς.

Καθημερινά, όλη μέρα, χοροστατεί σε Θείες Λειτουργίες, τελεί μυστήρια, επισκέπτεται Ιερούς Ναούς και δομές της δικαιοδοσίας του, ενώ ταυτόχρονα επιβλέπει τις εργασίες τόσο στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου όσο και στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Τρυπητής που βρίσκονται σε πολύ προχωρημένο στάδιο, με στόχο την επαναλειτουργία του πριν το Πάσχα του 2023, με την ευλογία της Θεοτόκου.

Με απλότητα και ανθρωπιά, σκύβει σε κάθε ανάγκη και πρόβλημα όλων των πιστών, λειτουργώντας ταπεινά ως Πατέρας και Αδελφός όλων μας, χωρίς να εξετάζει καμία διάκριση.

Με υπερηφάνεια και χριστιανική αγάπη, ευχαριστούμε τον Κύριο και ευχόμαστε να ευλογεί πάντα το έργο του Μητροπολίτη μας, δίνοντάς του υγεία και μακροημέρευση.

“Ιερωνύμου του Σεβασμιωτάτου και Θεοπροβλήτου Μητροπολίτου της Αγιοτάτης Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, ημών δε πατρός και Ποιμενάρχου, πολλά τα έτη»”.

Να θυμίσουμε πως ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος, κατά κόσμον Νικόλαος Κάρμας, του Δημητρίου και της Βασιλικής, γεννήθηκε στο Αίγιο στις 19 Μαΐου 1966.

Είναι πτυχιούχος της Θεολογικής Πατριαρχικής Σχολής του Βελιγραδίου. Ομιλεί απταίστως την Αγγλική και την Σερβική γλώσσα.

Εκάρη μοναχός στην Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγιαλείας το έτος 1989. Χειροτονήθηκε Διάκονος το 1991 και Πρεσβύτερος το 1996 από τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιο. Η χειροθεσία του σε Αρχιμανδρίτη έγινε το 1999.

Υπηρέτησε την Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας ως Ιεροκήρυκας από το 2000. Διετέλεσε Καθηγούμενος της ιστορικής Μονής του Μεγάλου Σπηλαίου Καλαβρύτων από το 2003 έως το 2019, την οποία ανακαίνισε εκ βάθρων.

Την 11η Οκτωβρίου 2019 εξελέγη Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος και η χειροτονία του εις Επίσκοπον έγινε στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών την 13η του ιδίου μηνός από τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β΄.

Την 23η Νοεμβρίου 2019, παρουσία του Μακαριοτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου, έγινε η τελετή ενθρονίσεώς του στο Αίγιο, ενώ την 29η του ιδίου ενθρονίστηκε στα Καλάβρυτα.

Περισσότερα στοιχεία στο σάιτ της Μητροπόλεως www.imkalaig.com

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις