Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Έναρξη Κοινωνικής Διαβούλευσης για τον Εθελοντισμό «Αειθαλεία»

Έναρξη Κοινωνικής Διαβούλευσης για τον Ε...

Πανεπιστήμιο Πατρών

Το έργο «Αειθαλεία: Ολιστικό πρόγραμμα για τον εθελοντισμό ατόμων Τρίτης ηλικίας και την ενεργή συμμετοχή τους στα κοινά» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης την AμKE ΕΛΙΞ – Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας και εταίρους το Πανεπιστήμιο Πατρών, την ΠΡΟΟΨΙΣ Σύμβουλοι Επιχειρήσεων Α.Ε. και την OTEAcademy.

Το έργο στοχεύει στην ανάδειξη της ενεργητικής συμμετοχής των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας μέσω της εθελοντικής προσφοράς, προκειμένου να καθιερωθεί η ενεργός γήρανση ως καλή πρακτική υγείας και ποιότητας ζωής, αλλά και να προαχθεί η κοινωνική και διαγενεακή αλληλεγγύη. 

Ως ισότιμος εταίρος του Προγράμματος «Αειθαλεία», το Πανεπιστήμιο Πάτρας ξεκίνησε από το Σεπτέμβριο του 2022 την κοινωνική διαβούλευση, απευθύνοντας δημόσια ανοικτή πρόσκληση για συμμετοχή τόσο σε δημόσιους φορείς (Υπουργεία, Διοίκηση και στελέχη φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης Πρώτου και Δεύτερου βαθμού, Πανεπιστήμια κλπ.) όσο και σε φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών (π.χ. Μ.Κ.Ο., Εθελοντικές Οργανώσεις, Σύλλογοι κλπ.

 Η επόμενη φάση του Προγράμματος «Αειθαλεία», αρχής γενομένης από τον Οκτώβριο του 2022, περιλαμβάνει τη διεξαγωγή εμπειρικής έρευνας υπό την ευθύνη του Πανεπιστημίου Πατρών, με σκοπό την αποτύπωση των ψηφιακών δεξιοτήτων ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας, αλλά και της γενικότερης στάσης τους απέναντι στον εθελοντισμό. Κάθε ωφελούμενος των ανοικτών δομών κοινωνικής φροντίδας των Δήμων, ή ενεργό μέλος εθελοντικών οργανώσεων (π.χ. Μ.Κ.Ο., εθελοντικών οργανώσεων, οργανώσεων συνταξιούχων κλπ.), μπορεί να συμμετέχει στην έρευνα συμπληρώνοντας διαδικτυακά το ερωτηματολόγιο: https://forms.gle/ J4NeNSaEQcrSXuMe7


Περισσότερα: https://www.aeithaleia.gr/el/

 


Εκδηλώσεις στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο

TEDxPatras 2022
7-8/10/22
Επιστημονική Συνάντηση - 3rd Training and Learning Activity - Digital Coach Erasmus+
10-12/10/22
Βράβευση του Εθνικού Συντονιστή για τα Ναρκωτικά
13/10/22
Αναλυτικές Πληροφορίες - Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο: https://www.facebook.com/ conferupatras

-----


Σύστημα συχνών ερωτήσεων και πληροφόρησης «Αθηνά»
https://athena.upatras.gr/ 


Υπηρεσία δεδομένων αιθουσιολογίου του Πανεπιστημίου Πατρών
https://maps.classrooms. upatras.gr 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις