Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τραγωδία σε ναυάγια σε Λέσβο και Κύθηρα - Πνίγηκαν 15 γυναίκες - 110 άνθρωποι σώθηκαν

Τραγωδία σε ναυάγια σε Λέσβο και Κύθηρα ...

Συγκλονιστικές εικόνες

Τουλάχιστον 15 γυναίκες έχασαν τη ζωή τους στη θαλάσσια περιοχή Προβοσκίδα, ανατολικά της Λέσβου, μετά τη βύθιση σκάφους στο οποίο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, επέβαιναν περίπου 40 πρόσφυγες – μετανάστες. Μέχρι στιγμής διασώθηκαν εννιά άνθρωποι, ενώ τρεις εγκλωβίστηκαν σε βραχώδη, απόκρημνη περιοχή.

Tο σκάφος που βυθίστηκε στην θαλάσσια περιοχή Προβοσκίδα ανατολικά της Λέσβου επέβαιναν μόνο γυναίκες. Οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και σε αυτές συμμετέχουν δυνάμεις του Λιμενικού, της Πυροσβεστική, του Στρατού και της Αστυνομία.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Λιμενικού Σώματος, που μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα το πρωί της Πέμπτης (06.10.2022) κάποιες από τις γυναίκες που διασώθηκαν εντοπίστηκαν σε σπηλιά. Είπε μάλιστα ότι οι άνδρες του Λιμενικού βουτούσαν με τα ρούχα στη θάλασσα καθώς φοβόντουσαν ότι υπάρχουν και παιδιά. 

Στην επιχείρηση συνδράμουν ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος και ένα super puma, ενώ στην περιοχή πνέουν άνεμοι 7 μποφόρ. 

Δείτε βίντεο:

80 μετανάστες διασώθηκαν στην περιοχή Διακόφτι Κυθήρων
Παράλληλα, τουλάχιστον 80 μετανάστες διασώθηκαν μέχρι στιγμής μετά την πρόσκρουση και ημιβύθιση σκάφους σε θαλάσσια απόκρημνη περιοχή, στο Διακόφτι Κυθήρων. Στο σκάφος επέβαιναν, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν στη διάθεσή τους μέχρι τώρα οι αρχές, 95 άνθρωποι και ήταν όλοι άνδρες. 

Η επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος για τον εντοπισμό αγνοουμένων συνεχίζεται υπό δυσμενείς συνθήκες, καθώς πνέουν άνεμοι έντασης 8 ως 10 μποφόρ. 

Δείτε βίντεο:

Στο σημείο βρίσκονται παραπλέον πλοίο, ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού , στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, στελέχη της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής καθώς και εθελοντές διασώστες.

Προς εκεί κινούνται πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού σώματος, Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών του Λιμενικού και ομάδα της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις