Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυναμική συνάντηση του Enterprise Europe Network Hellas στην Πάτρα

Δυναμική συνάντηση του Enterprise Europe...

Τις εργασίες άνοιξε ο κ. Νίκος Κοτσώνης,

Σημαντικές προσωπικότητες από τον επιχειρηματικό κόσμο συμμετείχαν στη συνάντηση της ελληνικής κοινοπραξίας Enterprise Europe Network Hellas, που πραγματοποιήθηκε 29 και 30 Σεπτεμβρίου 2022 στην Πάτρα, με την υποστήριξη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων (ΣΕΒΠΕΔΕ).

Τις εργασίες άνοιξε ο κ. Νίκος Κοτσώνης, Γενικός Διευθυντής ΣΕΒΠΕΔΕ, ο οποίος, καλοσωρίζοντας  τους εταίρους, αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα των υπηρεσιών υποστήριξης ΜμΕ. Ο πρόεδρος  του ΣΕΒΠΕΔΕ, κ. Κλεομένης Μπάρλος, στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις εποικοδομητικές συνεργασίες που πραγματοποιούνται μέσω του δικτύου και αποτελούν λύσεις για περαιτέρω ανάπτυξη κάθε επιχείρησης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, κ. Φωκίων Ζαΐμης, ήταν ο επίτιμος προσκεκλημένος της Κοινοπραξίας. Ο κ. Ζαΐμης αναφέρθηκε στις δυνατότητες της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, και ιδιαίτερα σε αυτές που έχουν τα ακαδημαϊκά ιδρύματα και τα ερευνητικά κέντρα στην περιοχή.  Επιπρόσθετα, έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι πολλές startups ξεκίνησαν από την περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας και πολλοί νέοι άνθρωποι από την περιοχή με λαμπρές ιδέες δημιούργησαν δικά τους success stories.

Κλείνοντας, τόνισε πως η σύνδεση έρευνας και επιχειρηματικότητας είναι ένα σημαντικό βήμα που δίνει προστιθέμενη αξία στην τοπική παραγωγή, ενώ έδωσε παραδείγματα αύξησης των εξαγωγών σε νότια Κορέα και Ιαπωνία για αρκετούς τομείς τοπικής παραγωγής.

Η κα Muriel De Grande, Head of Sector-Enterprise Europe Network & EEN partnerships στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Καινοτομίας και Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (EISMEA), από τις Βρυξέλλες σε απευθείας σύνδεση, υποστήριξε ότι στην Ελλάδα γενικά, αλλά και ειδικότερα στην Πάτρα, έχουν αναπτυχθεί πολλά κέντρα Επιστημονικού και Τεχνολογικού ενδιαφέροντος (Scientific and Technological Hubs).

Παράλληλα, ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τη νέα ΙΤ platform του δικτύου EEN, ένα σημαντικό εργαλείο για να οργανώνεται ποιοτικά η διαχείριση των ΜμΕ.

Τον λόγο στη συνέχεια έλαβε ο κ. Μάκης Τικφέσης, υπεύθυνος για την παρακολούθηση του Enterprise Europe Network – Hellas και Project Advisοr στο EISMEA, ο οποίος ανέλυσε τη σημερινή εικόνα των παραδοτέων αποτελεσμάτων της ελληνικής κοινοπραξίας σε σχέση με τις υπόλοιπες διεθνείς κοινοπραξίες στο ΕΕΝ, αλλά και συγκριτικά με την εικόνα του ΕΕΝ Hellas τα προηγούμενα χρόνια, και έκρινε πως είναι ιδιαίτερα αισιόδοξη. Ο κ. Χρήστος Σκούρας, EEN policy officer, DG GROW/D.2, αναφέρθηκε στις πολιτικές που διέπουν τις υπηρεσίες προς τις ΜμΕ.

Η πορεία των εργασιών και η παρουσίαση των μέχρι τώρα αποτελεσμάτων αποτέλεσαν τον βασικό κορμό των εργασιών της συνάντησης της ελληνικής κοινοπραξίας Enterprise Europe Network – Hellas, ενώ ο συντονιστής της κοινοπραξίας, Δρ. Αχιλλέας Μπάρλας από το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, ανέλυσε όλα τα βήματα που πρέπει να γίνουν για την επίτευξη των στόχων υποστήριξης του οικοσυστήματος, σύμφωνα με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις