Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάπας Φραγκίσκος: Παρακαλώ τον Πούτιν να σταματήσει αυτό το σπιράλ βίας και θανάτου

Πάπας Φραγκίσκος: Παρακαλώ τον Πούτιν να...

Κάλεσε τον Ζελένσκι να είναι «ανοικτός σε σοβαρές προτάσεις ειρήνευσης»

Ο πάπας Φραγκίσκος «παρακάλεσε»τον Βλαντίμιρ Πούτιν «να σταματήσει το σπιράλ βίας» στην Ουκρανία, καταγγέλλοντας παράλληλα την «αντίθετη προς το διεθνές δίκαιο» προσάρτηση ουκρανικών περιοχών από τη Ρωσία.

Πριν την προσευχή του Αγγέλου στην πλατεία του Αγίου Μάρκου ο πάπας απευθύνθηκε «στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας της Ρωσίας, παρακαλώντας τον να σταματήσει, και από αγάπη προς τον λαό του, αυτό το σπιράλ βίας και θανάτου».

 Είναι η πρώτη φορά που ο πάπας Φραγκίσκος αναφέρεται ευθέως στον Πούτιν σε ομιλία του μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Επίσης ο πάπας αναφέρθηκε και στην προσάρτηση ουκρανικών εδαφών από τη Μόσχα, κάνοντας λόγο για «νέες ενέργειες που αντιβαίνουν στις αρχές του διεθνούς δικαίου».

«Λυπούμαι βαθιά για τη σοβαρή κατάσταση που δημιουργήθηκε τις τελευταίες ημέρες (…) Αυξάνει τον κίνδυνο πυρηνικής κλιμάκωσης, στο βαθμό που μας κάνει να φοβόμαστε για ανεξέλεγκτες και καταστροφικές επιπτώσεις σε παγκόσμιο επίπεδο», τόνισε.

Ο ποντίφικας κάλεσε επίσης «τον πρόεδρο της Ουκρανίας (Βολοντίμιρ Ζελένσκι) να είναι ανοικτός σε σοβαρές προτάσεις ειρήνευσης».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις