Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: «Ιδιωτικότητα και ελευθερία έκφρασης» στην 2η ημέρα του Φεστιβάλ για την έμφυλη βία- ΦΩΤΟ

Πάτρα: «Ιδιωτικότητα και ελευθερία έκφρα...

Στρογγυλή τράπεζα με τη συμμετοχή και του thebest.gr

Το Κέντρο Διαχείρισης Έμφυλων Διακρίσεων «ΕΡΙΦΥΛΗ» διοργανώνει το 1ο Φεστιβάλ της για την Έμφυλη Βία στο κέντρο της Πάτρας με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και τη συμμετοχή πολλών άλλων φορέων και πρωτοβουλιών. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό γεγονός που έχει ξεκινήσει να αναπτύσσεται και σε άλλες πόλεις, όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη και έχουν κεντρικό άξονα την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών όλων των ηλικιών για τα ζητήματα έμφυλων ανισοτήτων με στόχο την πρόληψη της έμφυλης βίας.

Το Φεστιβάλ  έχει τίτλο «Σχέδιο Απόδρασης» και λαμβάνει χώρα στο δημοτικό αίθριο του «Έσπερου» δίπλα στην πλατεία Γεωργίου από την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου έως την Κυριακή 2 Οκτωβρίου. Τις τρείς μέρες που θα διαρκέσει τα σώματα και τα συναισθήματα βγαίνουν πλέον ρητά στο κέντρο της Πάτρας, κοινωνικοποιούνται και εντάσσονται στην σφαίρα του δημόσιου χώρου, φεύγουν δηλαδή από τον ιδιωτικό. Τρεις μέρες γεμάτες δρώμενα, βιωματικά εργαστήρια και παρουσιάσεις, που επιδιώκουν την ενεργή συμμετοχή του κόσμου, παράγουν μια ορατή ποιητική που αναζητάει νέα αιτήματα.

Στο πλαίσιο των δράσεων του φεστιβάλ το Σάββατο το πρωί πραγματοποιήθηκε στρογγυλή τράπεζα με θέμα «ιδιωτικότητα και ελευθερία έκφρασης» στην οποία συμμετείχε η δημοσιογράφος του thebest.gr- το οποίο είναι και μεγάλος χορηγός επικοινωνίας του φεστιβάλ -  Κωνσταντίνα Τσίχλα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις