Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ξεκίνησε το Φεστιβάλ κατά της έμφυλης βίας «ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΔΡΑΣΗΣ» από την «Εριφύλη»- ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα: Ξεκίνησε το Φεστιβάλ κατά της έμφ...

Την Παρασκευή το απόγευμα στον Έσπερο

Ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής στο αίθριο του Έσπερου το 1ο Φεστιβάλ κατά της έμφυλης βίας «Σχέδιο Απόδρασης» που οργανώνει το Κέντρο «Εριφύλη» με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Το τριήμερο ξεκίνησε την Παρασκευή στις 6:00 το απόγευμα με ένα εκτεταμένο σεμινάριο αυτοάμυνας και αποφυγής του κινδύνου, που εντάσσεται σε ένα πρόγραμμα σχεδιασμένο αποκλειστικά για γυναίκες («Stay Away»). Το σεμινάριο διεξάγεται από το Balagan IKMF Patra και είναι δωρεάν για το κοινό.

Στη συνέχεια στο χώρο του Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε μια συζήτηση για το φαινόμενο και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας. Η Αντωνία Λεγάκη, δικηγόρος Αθηνών εξήγησε πώς επέρχεται ο δεύτερος τραυματισμός των θυμάτων, μετά την κακοποιητική συμπεριφορά ή τον βιασμό, που επαναλαμβάνει το βίωμα. Ο Βασίλης Μάρκου, δικηγόρος, νομικός εκπρόσωπος «Εριφύλη», μίλησε για τις άμεσες και τις έμμεσες κινήσεις που μπορούμε να γνωρίζουμε για να βοηθήσουμε κάποιο θύμα έμφυλης βίας (Σχέδιο Απόδρασης).

Το βράδυ στην διάρκεια του Φεστιβάλ μέσα από τις σύγχρονες μελωδίες της DJ SiaNa Melody το κέντρο της Πάτρας θα αποκτήσει μια διαφορετική χροιά κλείνοντας με αυτόν τον τρόπο την πρώτη μέρα του Φεστιβάλ, που συνεχίσει το Σαββατοκύριακο με πολλά άλλα δρώμενα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις