Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Τι προβάλλει το Odeon Veso Mare από 29 Σεπτεμβρίου έως και 5 Οκτωβρίου 2022

Τι προβάλλει το Odeon Veso Mare από 29 Σ...

Τρεις είναι οι καινούριες ταινίες, η κομεντί "Ο Έρωτας τα Αλλάζει όλα", η "Γυναίκα Βασιλιάς" με την Βαιόλα Ντέιβις και το θρίλερ "Χαμογέλα - Smile"

Τη νέα κινηματογραφική εβδομάδα από την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου έως και την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022 θα προβάλλονται στο Odeon Veso Mare, στην Ακτή Δυμαίων σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε, οι εξής ταινίες:

Αίθουσα 7 στις 19.10 και στις 21.30

"The Good House - O Έρωτας τα Αλλάζει όλα"

Δραματική κομεντί σε σκηνοθεσία Maya Forbes που είχε κάνει την πρεμιέρα της στα Φεστιβάλ του Τορόντο και της Tribeca.

Σενάριο: Thomas Bezucha, Maya Forbes & Wallace Wolodarsky

Παίζουν οι ηθοποιοί: Sigourney Weaver, Kevin Kline, Rob Delaney, Rebecca Henderson, Morena Baccarin, Molly Brown, David Rasche, Kathryn Erbe, Georgia Lyman.

Διάρκεια: 103 λεπτά.

Η ταινία ακολουθεί τη Χίλντι Γκουντ (Σιγκούρνι Γουίβερ), μια ευφυή μεσίτρια της Νέας Αγγλίας και απόγονο των μαγισσών του Σάλεμ, που λατρεύει το κρασί και τα μυστικά της. Η πολύ καλά δομημένη ζωή της αρχίζει να διαταράσσεται καθώς επανασυνδέεται με έναν παλιό της έρωτα από το γυμνάσιο, τον Φρανκ Γκέτσελ (Κέβιν Κλάιν), και εμπλέκεται επικίνδυνα στην απερίσκεπτη συμπεριφορά ενός συγκεκριμένου ανθρώπου. Θαμμένα συναισθήματα και οικογενειακά μυστικά χρόνων έρχονται στην επιφάνεια, και η Χίλντι ωθείται προς έναν απολογισμό με το ένα άτομο που απέφευγε εδώ και δεκαετίες να αντιμετωπίσει: τον εαυτό της.

Αίθουσα 8 στις 19.40 καθημερινά εκτός του σαββατοκύριακου,

Αίθουσα 1 στις 20.20 καθημερινά,

Αίθουσα 3 στις 22.30 καθημερινά

"Η Γυναίκα Βασιλιάς - The Woman King"

Η νέα ταινία «Η Γυναίκα Βασιλιάς- The Woman King» σε σκηνοθεσία Gina Prince-Bythewood που ήδη γνωρίζει επιτυχία στις ΗΠΑ, αφηγείται την αξιοσημείωτη ιστορία των μαχητριών Αγκότζι, μιας αποκλειστικά γυναικείας ομάδας πολεμιστριών που προστάτευαν το Αφρικανικό Βασίλειο της Δαχομέης τον 18o αιώνα.

Την ηγέτιδα της ομάδας με δεξιότητες και δύναμη που όμοιά της δεν είχε ξαναδεί ο κόσμος, Στρατηγό Νανίσκα, υποδύεται η βραβευμένη με Oscar β’ γυναικείου ρόλου, ηθοποιός Viola Davis. Η ταινία ακολουθεί το επικό ταξίδι της Νανίσκα στην εκπαίδευση της επόμενης γενιάς νεοσυλλέκτων, τις οποίες και προετοιμάζει για τη μάχη ενάντια στον μεγαλύτερο εχθρό που απειλεί το βασίλειο και την ελευθερία τους.

Για κάποια πράγματα αξίζει να πολεμάς..

Πρωταγωνιστούν εκτός της Viola Davis, οι Thuso Mbedu, Lashana Lynch, Sheila Atim, Hero Fiennes Tiffin και ο John Boyega.

Διάρκεια: 134 λεπτά.

Η ταινία παίζεται στις ΗΠΑ εδώ και 2 εβδομάδες και έχει κάνει εισπράξεις κοντά στα 38 εκατ. δολάρια.

Αίθουσα 5 στις 21.00 καθημερινά,

Αίθουσα 6 στις 22.00 καθημερινά,

Αίθουσα 1 στις 23.00 καθημερινά

"Χαμογέλα - Smile"

Ύστερα από ένα αλλόκοτο, τραυματικό δυστύχημα με μια ασθενή της, η Δρ. Ρόουζ Κότερ (Σόσι Μπέικον) αρχίζει να βιώνει τρομακτικά, ανεξήγητα γεγονότα. Με τον τρόμο να σαρώνει τη ζωή της, η Ρόουζ πρέπει να αντιμετωπίσει το προβληματικό παρελθόν της για να επιβιώσει και να ξεφύγει από την τρομακτική πραγματικότητα.

Σενάριο και σκηνοθεσία: Πάρκερ Φιν

Παίζουν οι ηθοποιοί: Σόσι Μπέικον, Κάιλ Γκάλνερ, Τζέσι Άσερ, Καλ Πεν, Ρομπ Μόργκαν, Τζούντι Ρέγιες.

Διανομή από Odeon.

Διάρκεια: 115 λεπτά.

Αίθουσα 3 στις 20.30 καθημερινά

"Orphan: First Kill - Το Ορφανό: Πρώτος Φόνος"

Η νέα ανατριχιαστική ταινία τρόμου είναι ουσιαστικά prequel της ταινίας «Orphan» του 2009.  

ΥΠΟΘΕΣΗ

Η Έστερ, το ανατριχιαστικό «Ορφανό» που αγαπήθηκε από τους φαν του τρόμου το 2009, επιστρέφει με την εξαιρετική 25χρονη Ίζαμπελ Φέρμαν να αναλαμβάνει και πάλι τον ρόλο, παρ’ όλο που καλείται να υποδυθεί τον χαρακτήρα στην παιδική του ηλικία. Στο πολυαναμενόμενο πρίκουελ, οι δημιουργοί τιμούν την παράδοση της πρώτης ταινίας και παραδίδουν ένα ανατρεπτικό origin story με αυθεντικότητα, καθώς η Φέρμαν δίνει μία συναρπαστική και πειστική ερμηνεία χάρη σε εφέ παλαιάς κοπής και στην υποκριτική εμπειρία που απέκτησε η πρωταγωνίστρια εντωμεταξύ. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Γουίλιαμ Μπρεντ Μπελ (Ο Διάβολος μέσα της), ενώ πλάι στην Ίζαμπελ Φέρμαν εμφανίζονται οι Τζούλια Στάιλς (10 πράγματα που μισώ σε σένα) και Ροσίφ Σάδερλαντ (Ο δρόμος της ύαινας).

Σύνοψη

Αφού ενορχηστρώνει μια ευφυέστατη απόδραση από ένα ψυχιατρείο της Εσθονίας, η Έστερ ταξιδεύει στην Αμερική υποδυόμενη την εξαφανισμένη κόρη μιας πλούσιας οικογένειας. Ωστόσο, μια απροσδόκητη ανατροπή τη φέρνει αντιμέτωπη με μια μητέρα που θα προστατεύσει με κάθε κόστος την οικογένειά της από το δολοφονικό “παιδί”.

Διάρκεια: 99 λεπτά.

Διανομή από την Tanweer.

Η ταινία σε 2 εβδομάδες προβολής έχει κόψει πανελλαδικά κοντά στα 29.000 εισιτήρια.

Αίθουσα 8 στις 20.10 μόνο το σαββατοκύριακο

"Εισιτήριο για τον Παράδεισο - Ticket to Paradise"

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ και η Τζούλια Ρόμπερτς, επανασυνδέθηκαν στη μεγάλη οθόνη για 5η φορά, υποδυόμενοι τους ρόλους δύο πρώην ερωτικών συντρόφων που καταλήγουν ανέλπιστοι σύμμαχοι, στην κομεντί με φόντο το εξωτικό Μπαλί, «Εισιτήριο Για Τον Παράδεισο».

Προσπαθώντας να αποτρέψουν την κόρη τους (την ερμηνεύει η Κέιτλιν Ντέβερ) από έναν παρορμητικό γάμο, ανακαλύπτουν ότι η σπίθα μεταξύ τους, μπορεί και να μην έχει σβήσει εντελώς.

Από τον σκηνοθέτη της ταινίας «Mamma Mia! Here We Go Again», Ολ Πάρκερ, λοιπόν έρχεται μια ρομαντική κομεντί για τις γλυκιές εκπλήξεις που φέρνουν οι δεύτερες ευκαιρίες στη ζωή, με πρωταγωνιστές το αγαπημένο δίδυμο Κλούνεϊ-Ρόμπερτς.

Σενάριο: Ολ Πάρκερ, Ντάνιελ Πίπσκι.

Παραγωγή: Τιμ Μπίβαν, Έρικ Φέλνερ, Σάρα Χάρβεϊ, Ντέμπορα Μπάλντερστοουν, Τζορτζ Κλούνεϊ, Τζούλια Ρόμπερτς, Γκραντ Χέσλοβ, Λίζα Ρόμπερτς Τζίλιαν, Μαρίζα Γιέρες Τζιλ.

Διάρκεια: 104 λεπτά.

Διανομή: Tulip.

H ταινία προσέλκυσε το Ελληνικό κοινό κόβοντας τις 3 πρώτες εβδομάδες προβολής της κοντά στα 95.000 εισιτήρια.

Αίθουσα 6 στις 19.30 καθημερινά πλην σαββατοκύριακου,

Αίθουσα 8 στις 22.20 καθημερινά

"Μην Ανησυχείς Αγάπη μου - Don't Worry Darling"

Σκηνοθεσία: Olivia Wilde

Σενάριο: Katie Silberman, Carey Van Dyke & Shane Van Dyke

Παίζουν οι ηθοποιοί: Olivia Wilde, Florence Pugh, Harry Styles, Chris Pine, Timothy Simons, Gemma Chan, Sydney Chandler, Douglas Smith, Kate Berlant, Dita Von Teese, Asif Ali, KiKi Layne.

Διάρκεια: 122 λεπτά

Είδος ταινίας: ΘΡΙΛΕΡ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ

Χώρα παραγωγής: ΗΠΑ

Καταλληλότητα ταινίας: ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΑΝΩ ΤΩΝ 15 ΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Αμερική δεκαετία 1950: Η Άλις (Φλόρενς Πιου) και ο Τζακ (Χάρι Στάιλς) έχουν την τύχη να ζουν σε μία ονειρική κλειστή κοινότητα, που φιλοξενεί τις οικογένειες όσων εργάζονται για ένα πειραματικό και άκρως απόρρητο εγχείρημα. Όσο οι σύζυγοι απασχολούνται με το μυστικό σχέδιο «ανάπτυξης προοδευτικών υλικών», οι γυναίκες περνάνε τον χρόνο τους απολαμβάνοντας μία πολυτελή ζωή χωρίς έγνοιες. Μόνη απαίτηση είναι η διακριτικότητα και η αφοσίωση όλων στο σχέδιο. Όταν η Άλις αντιλαμβάνεται τη νοσηρή φύση της κοινότητας, αρχίζει να απαιτεί εξηγήσεις. Πόσο μακριά είναι διατεθειμένη να φτάσει για να ανακαλύψει τι συμβαίνει σε αυτόν τον παράδεισο;

Σημείωμα της σκηνοθέτιδος Olivia Wilde

Αυτό το ψυχολογικό θρίλερ είναι μία ερωτική επιστολή για τις ταινίες που ωθούν τα όρια της φαντασίας μας. Φανταστείτε μία ζωή που σας προσφέρει όλα όσα θέλετε. Όχι μόνο υλικά αγαθά, όπως ένα όμορφο σπίτι, ακριβά αυτοκίνητα, νόστιμο φαγητό, ατελείωτα πάρτι… αλλά και σημαντικά πράγματα. Όπως αληθινή αγάπη με τον τέλειο σύντροφο, καλούς φίλους και ό,τι  άλλο έχει σημασία. Τι θα σήμαινε για εσάς να τα αφήσετε πίσω σας; Τι είστε διατεθειμένοι να θυσιάσετε για να κάνετε το σωστό; Είστε πρόθυμοι να διαλύσετε το σύστημα που είναι σχεδιασμένο για να ικανοποιεί όλες τις ανάγκες σας; Κι αν δεν έχετε άλλη επιλογή; Αυτός είναι ο κόσμος και το ερώτημα που εκθέτει η ταινία.

Διανομή από την Tanweer.

Η ταινία τράβηξε το κοινό. Στις ΗΠΑ τις πρώτες μέρες προβολής της ήρθε 1η στο box office με 21 εκατ. δολάρια συν ακόμη 11 από τον υπόλοιπο κόσμο. Στη χώρα μας το πρώτο 4ήμερο προβολής της, έκοψε σε 69 αίθουσες πανελλαδικά, 10.452 εισιτήρια.

Αίθουσα 5 στις 17.10 μόνο το σαββατοκύριακο και στις 19.00 καθημερινά,

Αίθουσα 6 στις 18.10 μόνο το σαββατοκύριακο και στις 20.00 μόνο το σαββατοκύριακο

"Minions 2: Η Ανοδος του Γκρου"

Τα Μίνιονς -και ο Γκρου φυσικά- επιστρέφουν σε ένα prequel / συνέχεια του animated saga της απόλυτης κακίας, σε σκηνοθεσία του Κάιλ Μπάλντα. Βρισκόμαστε στη δεκαετία του '70 κι ο μικρός Γκρου, που ονειρεύεται να γίνει ο χειρότερος κακός της Ιστορίας, έχει βάλει στόχο: να αποδείξει ότι είναι τόσο κακός, ώστε να γίνει μέλος της ομάδας Vicious 6 που θαυμάζει. Ωστόσο όλα θα πάνε χάλια και ο Γκρου αντί για μέλος, γίνεται ο χειρότερος εχθρός των Vicious 6: στο πλευρό του για να γλιτώσει θα σταθούν, φυσικά, οι μικροσκοπικοί δυσνόητοι αξιολάτρευτοι κίτρινοι φίλοι του, ο Κέβιν, ο Στιούαρτ κι ο Μπομπ.

Πρόκειται για την τέταρτη «συνέχεια» του επιτυχημένου franchise του «Εγώ, ο Απαισιότατος» που από την Πέμπτη 25 Αυγούστου προβάλλεται & μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Στην μεταγλωττισμένη στα ελληνικά κόπια ακούγεται και ο Γιάννης Ζουγανέλης.

Η ταινία "έσκισε" στο ελληνικό box office & ήδη έφτασε σε 6 εβδομάδες προβολής τα 255.391 εισιτήρια ενώ στο εξωτερικό οι παγκόσμιες εισπράξεις είναι στα 920,2 εκατ. δολάρια.

Στην αγγλόφωνη κόπια ακούγονται οι φωνές των: Στιβ Καρέλ, Ταράτζι Π. Χένσον, Μισέλ Γιέο, Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ, Λούσι Λόλες, Τζούλι Αντριους, Ντολφ Λούντγκρεν, Ντάνι Τρέχο.

Διάρκεια: 88 λεπτά

Διανομή: Tulip Entertainment.

Αίθουσα 7 στις 17.00 μόνο το σαββατοκύριακο,

Αίθουσα 8 στις 17.50 μόνο το σαββατοκύριακο,

Αίθουσα 1 στις 18.30 μόνο το σαββατοκύριακο

«DC League of Super-Pets  - Η DC Λεγεώνα από τα Σούπερ-Κατοικίδια»

Σκηνοθεσία: Jared Stern.

Χαριτωμένη ταινία Animation που έχει μεγάλη επιτυχία στο εξωτερικό.

Ο Κρύπτο, ο Σούπερ-Σκύλος και ο Σούπερμαν είναι αχώριστοι φίλοι, μοιράζονται τις ίδιες υπερδυνάμεις και μάχονται πλάι-πλάι το έγκλημα στο Metropolis. Ωστόσο, ο Κρύπτο θα πρέπει να σταθεί στις δικές του δυνάμεις για μια αποστολή διάσωσης, όταν το θύμα απαγωγής είναι ο ίδιος ο Σούπερμαν.

Στην πρωτότυπη αγγλόφωνη κόπια ακούγονται οι ηθοποιοί: Dwayne Johnson, Alfred Molina, Keanu Reeves, Ben Schwartz, Kate McKinnon, Diego Luna, Kevin Hart, Olivia Wilde, Dascha Polanco, Keith David, Thomas Middleditch, John Krasinski, κ.α.

Διάρκεια: 105 λεπτά.

Η ταινία στη χώρα μας σε 3 εβδομάδες προβολής έχει φτάσει τα 18.000 εισιτήρια. Στο Αμερικάνικο box office σε 9 εβδομάδες προβολής έχει φτάσει τα 90,1 εκατ. δολάρια σε εισπράξεις συν ακόμα 96 εκατ. από τον υπόλοιπο κόσμο.

Αίθουσα 3 στις 18.00 μόνο το σαββατοκύριακο

"Ο Ντογκτανιάν και οι τρεις Σωματοφύλακες - Dogtanian and the Three Muskehounds"

Ο Ντογκτανιάν είναι ένας φιλόδοξος ξιφομάχος που ονειρεύεται να γίνει ήρωας και να γίνει μέλος των θρυλικών Σκύλων Σωματοφυλάκων. Αφού αποδείξει την ικανότητά του και κερδίζει την εμπιστοσύνη τους πρέπει να προστατέψει τον βασιλιά από τον απειλητική πλεκτάνη του Καρδινάλιου Ρισελιέ για κατάκτηση της εξουσίας. Θα καταλάβει ο Καρδινάλιος τον έλεγχο ή το κακό θα αντιμετωπιστεί από τον Ντογκτανιάν και τους νέους του φίλους προτού να είναι πολύ αργά;

Σκηνοθεσία: Τόνι Γκαρσία.

Πρόκειται για Ισπανικό παιδικό φιλμ ψηφιακού ανιμέισον του 2021 που έχει βασιστεί σε παλιά τηλεοπτική σειρά που με τη σειρά της είχε βασιστεί στο βιβλίο του Αλέξανδρου Δουμά. Θα προβάλλεται μεταγλωττισμένο στα ελληνικά.

Διανομή από την Odeon.

Η ταινία το 4ήμερο της πρεμιέρας της έκοψε σε 56 αίθουσες πανελλαδικά, 2.401 εισιτήρια.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture