Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Κλείνει την Πέμπτη το θερινό σινε Κάστρο στο Ρίο και ανανεώνει το ραντεβού του για το Μάιο του 2023

Κλείνει την Πέμπτη το θερινό σινε Κάστρο...

Η τελευταία ταινία που παίζεται είναι το γλυκόπικρο ρομαντικό δράμα "Το Μικρό Βιβλιοπωλείο στο Παρίσι" του Σέρτζιο Καστελίτο

Το γλυκόπικρο ρομαντικό δράμα «Το Μικρό Βιβλιοπωλείο στο Παρίσι - Il Materiale Emotivo» που παίζεται από τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022 στις 9 το βράδυ στο θερινό σινε Κάστρο στο Ρίο αναμένεται να είναι το τελευταίο φιλμ της καλοκαιρινής σαιζόν, στο μοναδικό, εναπομείναν θερινό σινεμά της ευρύτερης περιοχής της Πάτρας. Όπως ανέφερε μιλώντας στο thebest.gr, ο Παναγιώτης Κοτσαύτης που έχει τη διεύθυνση της αίθουσας, λόγω και της αλλαγής του καιρού, το πλέον πιθανό είναι μετά την Πέμπτη 29/9 να κλείσουν και να αποχαιρετίσουν τους σινεφίλ ανανεώνοντας το ραντεβού τους για του χρόνου, τέλη Μαΐου.

Το «Μικρό Βιβλιοπωλείο στο Παρίσι» διαδέχθηκε τον "Επιθεωρητή Μαιγκρέ και το μυστήριο της νεκρής κοπέλας" του Πατρίς Λεκόντ με τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ ενώ πιο πριν προβλήθηκε με επιτυχία η κομεντί «Εισιτήριο για τον παράδεισο» που τράβηξε το κοινό λόγω και των πρωταγωνιστών της, Τζούλια Ρόμπερτς και Τζορτζ Κλούνει.

Όσον αφορά στο "Μικρό Βιβλιοπωλείο στο Παρίσι", πρόκειται για ένα ρομαντικό δράμα χαρακτήρων με φόντο το πανέμορφο Παρίσι, σε σκηνοθεσία του γνωστού Ιταλού ηθοποιού Σέρτζιο Καστελίτο, ο οποίος έχει συνεργαστεί και στο σενάριο ενώ και παίζει μαζί με την Μπερενίς Μπεζό του Οσκαρικού «The Artist», την Ματίλντα ντε Ανγκέλις και τους Κλεμεντίνο, Σάντρα Μίλο, Άλεξ Λατς.

Διάρκεια: 95 λεπτά.

Μάλιστα όπως διαβάσαμε η ταινία «Το Μικρό Βιβλιοπωλείο στο Παρίσι» (πρωτοβγήκε στα Αθηναϊκά σινεμά στις 11 Αυγούστου 2022 σε διανομή της εταιρείας Rosebud.21) είναι & από τα τελευταία του σενάρια του σπουδαίου δημιουργού Έτορε Σκόλα («Μια Ξεχωριστή Μέρα»), που δεν πρόλαβε να γυρίσει ο ίδιος πριν τον θάνατό του, τον Ιανουάριο του 2016.

Στο ερώτημα για το πώς κύλησε η φετινή σαιζόν, ο Παναγιώτης Κοτσαύτης μας είπε πως πήγαν καλά και με μεγάλη προσέλευση σινεφίλ αν και σε σύγκριση με το καλοκαίρι του 2021, η κίνηση και τα εισιτήρια που κόπηκαν ήταν πιο κάτω σε ποσοστό κοντά στο 10%. Η εξήγηση είναι ότι το 2021 όταν άνοιξαν τα θερινά το τρίτο δεκαήμερο του Μάη, η κίνηση ήταν αυτόματα τεράστια μιας και δεν είχαν λειτουργήσει οι χειμερινές αίθουσες εξαιτίας της πανδημίας. Επίσης όπως μας εξήγησε ο Παναγιώτης Κοτσαύτης και ο όγκος των ταινιών ήταν σαφώς μεγαλύτερος πέρυσι. Σε κάθε περίπτωση και το φετινό καλοκαίρι, οι Πατρινοί προτίμησαν το θερινό σινεμά και μάλιστα υπήρξαν και προβολές απόλυτα sold out όπως συνέβη με την παιδική, ανιμέισον ταινία «Μίνιονς 2, Η Άνοδος του Γκρου» που μια καθημερινή προς τα τέλη Αυγούστου, αρχές Σεπτεμβρίου έμειναν εκτός κοντά στα σαράντα με πενήντα άτομα σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr.

Να θυμίσουμε πως φέτος η έναρξη είχε γίνει στις 25/5 με την πρεμιέρα της ταινίας "Top Gun: Maverick" με τον Τομ Κρουζ που "έσκισε" εισπρακτικά.

O Παναγιώτης Κοτσαύτης και η οικογένεια του θα πάρουν μία ανάσα μετά την ολοκλήρωση των θερινών προβολών και έπειτα θα είναι στη 2η αίθουσα του Πάνθεον στη Δημ. Γούναρη και Κανακάρη που λειτουργεί ως αμιγώς κινηματογραφική και της οποίας έχουν αναλάβει τη διαχείριση. Το opening για τη νέα χειμερινή περίοδο στη 2η αίθουσα του Πάνθεον προγραμματίζεται για τις 13 Οκτωβρίου 2022 ή το αργότερο στις 20/10.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture