Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αυξήσεις μισθών κατά 18% ζητούν τα συνδικάτα στην Ισπανία

Αυξήσεις μισθών κατά 18% ζητούν τα συνδι...

Ζητούν ρήτρες αναθεώρησης αν αυξηθεί παραπάνω ο πληθωρισμός

Σε αίτημα για αυξήσεις μισθών ετοιμάζονται να προχωρήσουν συνδικάτα εργαζομένων στην Ισπανία, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο υψηλός πληθωρισμός.

Συγκεκριμένα, συνδικάτα που εκπροσωπούν κάποιους από τους 234.000 εργαζομένους σε μεγάλες αλυσίδες λιανικής πώλησης όπως η Carrefour, η IKEA και τα πολυκαταστήματα El Corte Ingles σχεδιάζουν να ζητήσουν αυξήσεις μισθών τουλάχιστον 18% για να αντισταθμίσουν τις επιπτώσεις του υψηλού πληθωρισμού.

Ζητούν ρήτρες αναθεώρησης αν αυξηθεί παραπάνω ο πληθωρισμός
Το συνδικάτο CCOO, ένα από τα μεγαλύτερα στην Ισπανία, ανακοίνωσε ότι στον επόμενο γύρο διαπραγματεύσεων που ξεκινά τον Ιανουάριο θα επιδιώξει ρήτρες που θα επιτρέπουν αναθεωρήσεις στην περίπτωση ταχύτερης αύξησης του πληθωρισμού, επιπρόσθετα της ελάχιστης αύξησης κατά 18% κατά τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Ένα άλλο συνδικάτο, το FASGA, ζητά αύξηση σχεδόν 20% σε διάστημα τεσσάρων ετών.

«Το πληθωριστικό περιβάλλον ήδη προκαλεί απώλειες για την αγοραστική δύναμη των εργαζομένων που πρέπει να αντιμετωπιστεί και διορθωθεί στην επόμενη συμφωνία», ανέφερε το CCOO σε ανακοίνωση.

Η ANGED, η επιχειρηματική ένωση που εκπροσωπεί κάποιες από τις μεγαλύτερες αλυσίδες λιανικής πώλησης στην Ισπανία, αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο καθώς οι διαπραγματεύσεις με τα συνδικάτα δεν έχουν ακόμα ξεκινήσει.

Πιέσεις στο λιανικό εμπόριο για «συγκράτηση τιμών»
Εταιρίες λιανικής πώλησης, που επίσης δέχονται πιέσεις από την ισπανική κυβέρνηση για συγκράτηση των τιμών, έχουν δηλώσει ότι ήδη καταβάλλουν «αξιοσημείωτη προσπάθεια» για να αποτρέψουν όσο είναι δυνατόν τη μετακύλιση του αυξανόμενου κόστους, όπως της ενέργειας, στους καταναλωτές.


Οι ευρωπαϊκές εταιρίες λιανικής πώλησης και γενικά οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν ολοένα και περισσότερα αιτήματα από τους εργαζόμενούς τους για διψήφιες αυξήσεις μισθών προκειμένου να ισοδυναμούν ή και να ξεπερνούν τον πληθωρισμό, που βρίσκεται ή πλησιάζει στα υψηλότερα επίπεδα των τριών τελευταίων δεκαετιών.

Οι υψηλότεροι μισθοί, με τη σειρά τους, είναι πιθανόν να αυξήσουν περαιτέρω τις τιμές προϊόντων και υπηρεσιών μελλοντικά. Ο πληθωρισμός 12μήνου στην Ισπανία διαμορφώθηκε στο 10,5% τον Αύγουστο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις