Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Στα δικαστήρια πολίτες για το ρεύμα που χρωστάνε, με επιπλέον οφειλές λόγω ηθικής βλάβης, ύψους 5.000 ευρώ!

Πάτρα: Στα δικαστήρια πολίτες για το ρεύ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι λέει στο thebest.gr ο Θόδωρος Κανελλόπουλος- Συμφέρει να φτάσει η υπόθεση στο δικαστήριο;

Στα δικαστήρια βρίσκονται πολλοί Πατρινοί καταναλωτές  με οφειλές στη ΔΕΗ και άλλες εταιρείες παροχής ενέργειας. Στην ήδη μεγάλη οφειλή τους μάλιστα προστίθεται ένα μεγάλο ποσό για ηθική βλάβη της εταιρείας αλλά και τα δικαστικά έξοδα!

Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις η εκδίκαση και η επιβολή του ποσού γίνεται χωρίς την παρουσία του καταναλωτή!

Όπως εξηγεί στο thebest.gr, ο Θόδωρος Κανελλόπουλος, μέλος Δ.Σ. ΕΔΟΠ/ΔΕΗ, Πρόεδρος Τ.Ε. ΕΔΟΠ/ΔΕΗ Πατρών Αιγίου, «υπάρχουν περιπτώσεις όπου η ΔΕΗ και άλλοι πάροχοι διεκδικούν δικαστικώς οφειλές καταναλωτών. Το προηγούμενο διάστημα υπάρχαν αποφάσεις για ποσά από 700-1.000 ευρώ προς τον ΔΕΔΗΕ αλλά και ηθική βλάβη της εταιρείας που αντιστοιχεί στο ποσό των 5.000 ευρώ.  Οι υποθέσεις αυτές εκδικάστηκαν και μαζί με τα τα δικαστικά έξοδα το ποσό που καλούνται να πληρώσουν ανεβαίνει περίπου στις 7.000 ευρώ. Σε αρκετές περιπτώσεις οι καταναλωτές δεν πηγαίνουν στο δικαστήριο κατά την εκδίκαση της υπόθεσης με αποτέλεσμα να γίνεται η εκδίκαση και ο καταλογισμός του ποσού άνευ του πελάτη.

Όταν ο πελάτης- καταναλωτής δεν μπορεί να ανταπεξέλθει λόγω οικονομικής αδυναμίας, υπάρχουν προγράμματα στο κοινωνικό τιμολόγιο που δίνουν τη δυνατότητα να αποπληρωθεί η οφειλή μέσα σε διάστημα αρκετών μηνών. Η πολιτεία έχει θεσπίσει για όσους είναι οικονομικά ευάλωτοι την προσφυγή στον εκάστοτε Δήμο και την δυνατότητα κατάθεση αιτήματος- σε περίπτωση που το ρεύμα είναι κομμένο- να αποπληρώνεται το χρέος από το κράτος. Γίνεται ένας μακροχρόνιος διακανονισμός. Πολλοί δε το γνωρίζουν ενώ οι Δήμοι αδυνατούν να ενημερώσουν τον κόσμο λόγω του μηχανισμού που έχουν. Γι΄αυτό το λόγο είχα πει στο παρελθόν να υπάρχει ενεργειακός διαμεσολαβητής που θα βοηθά στο διακανονισμό έτσι ώστε να μην οδηγούνται οι πελάτες των εταιρειών σε μία δικαστική αίθουσα».

«Το πρώτο πράγμα που έχουν να κάνουν οι πολίτες είναι να ενταχθούν στο κοινωνικό τιμολόγιο αφού έχουν ολοκληρώσει την κατάθεση της φορολογικής δήλωσης. Έτσι θα έχουν μειωμένη τιμή και «προνόμια». Εάν έχουν  οφειλή θα πρέπει να κάνουν έναν διακανονισμό ο οποίος θα είναι σε πολλές δόσεις ώστε να μπορεί να γίνει αποπληρωμή της οφειλής και να μη φτάσει στα δικαστήρια. Στα δικαστήρια ο πολίτης δεν μπορεί να κερδίσει κάτι, αντίθετα θα έλεγα ότι κινδυνεύει να πληρώσει περισσότερα» καταλήγει ο κ. Κανελλόπουλος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις