Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Τραγωδία στα Τέμπη Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Στερεοτυπάκια Σεισμός στην Τουρκία ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Απίστευτη υπόθεση με αποδέκτη εργαζόμενη μητέρα στο Δήμο- Της ζητούν αναδρομικά μισθούς ύψους 10.544 ευρώ!

Πάτρα: Απίστευτη υπόθεση με αποδέκτη εργ...
Κοντογεωργοπούλου Γιώτα

Προσφεύγει νομικά ο δικηγόρος της

Μια αδιανόητη περιπέτεια βιώνει στην Πάτρα του 2022, η μητέρα ενός μωρού, σύζυγος ανέργου και εργαζόμενη στον Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου Πατρέων.

Η γυναίκα, η οποία γέννησε πριν λίγους μήνες, όχι απλώς δεν πληρώθηκε για τους μήνες τους οποίους έλαβε- με υπογραφή Δημάρχου- ιδική άδεια μητρότητας, αλλά ξαφνικά με έγγραφο επίσης του Δήμου (του ίδιου που της παρείχε την άδεια), της ζητείται να επιστραφούν ποσά ύψους 10.544,22, δηλαδή όχι απλώς τα ποσά της άδειας μητρότητας τα οποία ποτέ δεν έλαβε αλλά και τα ποσά από τον Μάρτιο του 2021 οπότε και εργαζόταν κανονικά στον ξενώνα!

Όπως καταγγέλλει στο thebest.gr ο δικηγόρος της εργαζόμενης μητέρας, Γιώργος Κασοκεράκης, η συγκεκριμένη υπάλληλος εργάζεται εδώ και τρία χρόνια στον Δήμο της Πάτρας και στον ευαίσθητο τομέα του Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών (Τ.Ε. Κοινωνικών Λειτουργών) με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.
Στις 8 Ιουνίου 2022 της παραχωρήθηκε άδεια μητρότητας από τη Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών, Τμήμα Διαχείρισης Ανθρωπίνου Δυναμικού με ισχύ από 1-6-2022 έως και 30-11-2022, οπότε και- όπως αναγράφεται στο έγγραφο που βλέπετε και υπογράφεται από τον Δήμαρχο- λήγει και η ισχύς της τρέχουσας σύμβασης εργασίας της, που έχει γίνει μέσω ΕΣΠΑ.
Όπως αναφέρεται, «κατά τη διάρκεια της ως άνω, ο φορέας υποχρεούται να καταβάλλει μηνιαίως ποσό ίσο με κατώτατο μισθό».
Ακολούθως αναρτήθηκαν στη Διαύγεια τα εκκαθαριστικά πληρωμών της συγκεκριμένης υπαλλήλου, για το διάστημα από 1η Ιουνίου μέχρι και σήμερα.
Ωστόσο όταν η υπάλληλος πήγε να δει τον λογαριασμό της, δεν βρήκε καμία πληρωμή!

Παρά τις ερωτήσεις που έθεσε στην Υπηρεσία δεν κατέστη δυνατόν να βγάλει άκρη. Στις αρχές Αυγούστου ο δικηγόρος της με εξώδικη δήλωση προς τον Δήμο ζητάει να αποδοθούν τα χρήματα καθώς η υπάλληλος η οποία έχει σύζυγο άνεργο και ένα μωρό δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς το μισθό της.

«Έκτοτε, σιγή ασυρμάτου» λέει ο κ. Γιώργος Κασοκεράκης. «Ώσπου χθες της παραδόθηκε ένα έγγραφο με αριθμό πρωτοκόλλου 85129/ 20-9-22, με το οποίο της ζητούν την επιστροφή των καταβληθέντων αποδοχών της από 16-6-20221 έως τις 20-3 22 (!) καθώς τα χρήματα της δόθηκαν χωρίς να το δικαιούται ως πρόγραμμα από το ΕΣΠΑ!!!. Ο χαρακτηρισμός είναι ότι δόθηκαν χωρίς νόμιμη αιτία. Ζητείται δηλαδή να επιστρέψει ποσό ύψους 10.544,22!».

Και όλα αυτά χωρίς να έχει γίνει ποτέ καμία ΕΔΕ για τη συγκεκριμένη υπάλληλο, χωρίς να έχει γίνει καμία καταγγελία για τη σύμβαση εργασίας της, καμία παρατήρηση, καμία κλήση σε απολογία, καμία ενημέρωση ότι κάτι συμβαίνει.
«Κατ’ αρχήν από νομικής άποψης έχουν πέσει σε πειθαρχικά και νομικά παραπτώματα. Όσοι ενέχονται σε αυτό, ακόμη και ο δήμαρχος Πατρέων, θα κληθούν να απολογηθούν στα αρμόδια όργανα» λέει στο thebest.gr o Κασοκεράκης. «Θα καταθέσω μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου και όσων έχουν χειριστεί την υπόθεση και θα ζητήσω να κληθούν σε απολογία για ενδεχόμενα πειθαρχικά και ποινικά παραπτώματα. Και βεβαίως θα κάνουμε ασφαλιστικά μέτρα και θα διεκδικήσουμε τη μισθοδοσία της εντολέως μου. Λυπάμαι σαν πολίτης για αυτή τη συμπεριφορά. Είναι τουλάχιστον αχαρακτήριστοι!»
Η αδιανόητη αυτή υπόθεση θέτει πολλά και σοβαρά ερωτηματικά για τις υπηρεσίες του Δήμου της Πάτρας καθώς φέρνει στο φως ένα παροιμιώδες αλαλούμ με αποδέκτη κα θύμα μια εργαζόμενη μητέρα.

Για το θέμα θα ενημερωθούν και οι δημοτικές παρατάξεις.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις