Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σε ποια σημεία της Πάτρας αναπτύσσεται ενδιαφέρον για απόκτηση στέγης με κρατική επιδότηση επιτοκίου

Σε ποια σημεία της Πάτρας αναπτύσσεται ε...

Δείτε παραδείγματα για τα νέα ζευγάρια

 Η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε πρόγραμμα στεγαστικής πολιτικής με επιδότηση επιτοκίου για νέα ζευγάρια (ο ένας τουλάχιστον από τους συζύγους να είναι κάτω των 39) αναθερμαίνει το ενδιαφέρον για αγορά κατοικίας αλλά και τον κατασκευαστικό κλάδο.

Ποιες είναι όμως οι περιοχές της πόλης που παρουσιάζουν ενδιαφέρον και αναμένεται να αναθερμανθεί η κατασκευαστική δραστηριότητα, εφόσον όμως όλα πάνε καλά;

Είναι προφανές ότι από τα όρια που τέθηκαν -ακίνητα έως 120 τμ. Και αντικειμενική αξία έως 150χιλ. ευρώ- εξαιρούνται, σε αυτή τη φάση του κυβερνητικού σχεδίου όπως ανακοινώθηκε στη ΔΕΘ και εξειδικεύτηκε από τους υπουργούς πρόσφατα, ακίνητα πάνω από 100 τμ. σε όλες τις ακριβές περιοχές της Πάτρας.

Συγκεκριμένα εξαιρείται το Κέντρο της πόλης (με την τελευταία αύξηση στις Α.Α. ανέβηκε στα 1.350 ευρώ/ τμ.), τα Ψηλά Αλώνια (Α.Α. 1.650 ευρώ/τμ. Α.Α.), οι περιοχές της ΗρώωνΠολυτεχνείου(1.700ευρώ/τμ. Α.Α), η Τερψιθέα (1.400 ευρώ/τμ. Α.Α.), Έξω Αγυιά (1.400 ευρώ/τμ. Α.Α.) και ο Καστελόκαμπος (1.400 ευρώ/τμ. Α.Α.).

Στο όριο απόκτησης ενός αξιοπρεπούς διαμερίσματος για μια οικογένεια, πάνω από 80 τ.μ., βρίσκονται τα Μποζαΐτικα (1.300 ευρώ/τμ. Α.Α.), η Αγυιά (1.300 ευρώ/τμ. Α.Α.) και η περιοχή του Ανατολικού Διαμερίσματος της Πάτρας (Κουκούλι, Μπεγουλάκι, Εγλυκάδα, Αρόη) και το Ρίο.

Το τελευταίο διάστημα, μέσα και από τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες αναζήτησης κατοικίας, παρατηρείται ανατίμηση στην αξία της αγοράς ακινήτων κοντά στα 120 τ.μ. και τις 150 χιλ. ευρώ. Πριν καταστούν πιθανά απαγορευτικές, στο άμεσο μέλλον, οι περιοχές όπου υπάρχει ήδη αυξημένο ενδιαφέρον για αγορά κατοικίας πάνω από 100 τ.μ., με κρατική επιδότηση επιτοκίου, είναι τα Ζαρουχλέικα με το Ψαροφάι (950 ευρώ/τμ.Α.Α.), η ζώνη Ακταίο -Ψαθόπυργος (1.100-950 ευρώ/τμ.Α.Α.), η ζώνη Παραλία -Βραχνέικα (900 - 850 ευρώ/τμ. Α.Α.) και στην Πάτρα η Αγ. Τριάδα (650 ευρώ/τμ.Α.Α.) και βέβαια η Άνω Πόλη τηςΠάτρας (900 ευρώ/τμ. Α.Α.).

*Πηγή: Εφημερίδα Γνώμη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις