Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Νέο κοινόχρηστο χώρο πρασίνου δημιουργεί ο Δήμος στην Ανθούπολη

Νέο κοινόχρηστο χώρο πρασίνου δημιουργεί...

Στην περιοχή της Ανθούπολης έχουν ολοκληρωθεί σημαντικές παρεμβάσεις, όπως η ανακατασκευή και ασφαλτόστρωση του οδικού δικτύου

Από το 2014, η Δημοτική Αρχή της Πάτρας πήρε πρωτοβουλίες και διεκδίκησε από τις Κυβερνήσεις, με πολύμορφο τρόπο, την παραχώρηση δωρεάν ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων, για την ικανοποίηση των αναγκών του πατραϊκού λαού, αναφέρει σε ανακοίνωση της.

Παρά τις μεγάλες περικοπές της κρατικής χρηματοδότησης και την έλλειψη προσωπικού, διαμορφώθηκαν μεγάλοι, αλλά και μικρότεροι, όμορφοι χώροι αναψυχής, άθλησης, περιπάτου κ.λπ.

Η Δημοτική Αρχή εξασφάλισε -καταβάλλοντας το ποσόν των 317.673 ευρώ για την αξία του οικοπέδου, συν 250.327 ευρώ σε τόκους- και το χώρο απέναντι από το Α’ Κοιμητήριο, στην περιοχή της Ανθούπολης, προγραμματίζοντας τη διαμόρφωση του χώρου σε πλατεία, από τις Υπηρεσίες του Δήμου.

Αυτά είναι γνωστά στον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου της περιοχής, ο οποίος έχει ενημερωθεί έγκαιρα από τον Δήμαρχο Κώστα Πελετίδη. Επίσης, ενημερώθηκε εκ νέου για το θέμα και τις προηγούμενες ημέρες, που προσήλθε στην πλατεία, όταν είδε ότι εκεί βρίσκονταν οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου, καθώς επίσης και ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου, Μιχάλης Αναστασίου, που σχεδίαζαν τις εργασίες που θα γίνουν.

Η ανακοίνωση της Δημοτικής αρχής θυμίζει ότι στην περιοχή της Ανθούπολης έχουν ολοκληρωθεί σημαντικές παρεμβάσεις, όπως η ανακατασκευή και ασφαλτόστρωση του οδικού δικτύου, έργα που αποτελούσαν, για δεκαετίες, αιτήματα των κατοίκων, ενώ παράλληλα ξεκινούν σύντομα και οι εργασίες ασφαλτόστρωσης της οδού Πανεπιστημίου.

Το όψιμο ενδιαφέρον ορισμένων παρατάξεων της αντιπολίτευσης για τις γειτονιές είναι τουλάχιστον υποκριτικό. Είναι προφανής η μικροπολιτική και προεκλογική εκμετάλλευση των ζητημάτων.

Την περίοδο αυτή, που είναι σε εξέλιξη πολλά έργα στο Δήμο Πατρέων και τα βλέπει ο πατραϊκός λαός, αυτοί τα βλέπουν όλα «μαύρα», γιατί δεν θέλουν να γίνει τίποτα στην πόλη.

Αντίθετα, υπερασπίζονται και στηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων, τις περικοπές στη χρηματοδότηση από το κράτος στο Δήμο, την απαγόρευση προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, τα μέτρα και τις πολιτικές που οξύνουν όλα τα λαϊκά προβλήματα, αναφέρει τέλος η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις