Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Οι φούρνοι της γειτονιάς βάζουν λουκέτα εξαιτίας της ακρίβειας

Πάτρα: Οι φούρνοι της γειτονιάς βάζουν λ...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Τι λέει στο thebest.gr πρόεδρος της Συντεχνίας Αρτοποιών Πάτρας, Επαμεινώνδας Ανδρεόπουλος για την τιμή του ψωμιού

Οι φούρνοι της γειτονιάς κινδυνεύουν να χαθούν εξαιτίας της ακρίβειας. Το κόστος λειτουργίας ενός φούρνου τον τελευταίο χρόνο έχει διπλασιαστεί, ο λόγος είναι οι πρώτες ύλες και το ρεύμα που σε κάποιες περιπτώσεις έχει ακόμα και τριπλασιαστεί.

Ο πρόεδρος της Συντεχνίας Αρτοποιών Πάτρας, Επαμεινώνδας Ανδρεόπουλος, ανέφερε στο thebest.gr, ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν βάλει λουκέτο 3 αρτοποιεία, ενώ ακόμα 3 έχουν αλλάξει χέρια.

«Στη ουσία και αυτό λουκέτο είναι, ο νέος ιδιοκτήτης, φυσικά ευελπιστεί να πάει καλά αλλά δεν νομίζω. Μακάρι να πάει αλλά λόγω της κατάστασης, το θεωρώ δύσκολο» και, τονίζει. «Ο χειμώνας που έρχεται θα είναι πάρα πολύ δύσκολος, θα κλάψουνε μανούλες. Πιστεύω, μακάρι να διαψευστώ, αλλά οι επιχειρήσεις θα κλείνουν η μια πίσω από την άλλη, θα γίνει ντόμινο».

Μιλώντας για τα έξοδα με τα οποία  έρχονται αντιμέτωποι οι αρτοποιοί ο κ. Ανδρεόπουλος, είπε: «Ο κόσμος είναι πανί με πανί, οπότε από πού περιμένουμε εμείς να βγάλουμε τα έξοδά μας; Τα νούμερα ως προς τις εισπράξεις μας είναι πολύ μικρά, σε σχέση με τα έξοδά μας. Ενδεικτικά, για το αλεύρι, πέρυσι αρχές Αυγούστου  παίρναμε το σακί 12.80 ευρώ και  αυτή τη στιγμή έχει φτάσει τα 24 ευρώ. Το ηλιέλαιο το αγοράζαμε 8.50 ευρώ συν το ΦΠΑ τα 10 λίτρα και έχει φτάσει 23 ευρώ».

Σε ό, τι αφορά, την τιμή του ψωμιού, τόνισε ότι με βάση τα έξοδα θα έπρεπε να πωλείται ψωμί 1.50 ή 1.60 ευρώ η φρατζόλα τον 350 γραμμαρίων αλλά ακόμα ο φούρναρης βάζει πλάτη καλούμενος στο μέλλον να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα: «Ακόμα οι αρτοποιός βάζει πλάτη αλλά έως πότε; Ίσως δεν έχει καταλάβει ότι βάζοντας συνέχεια πλάτη, στην ουσία «πριονίζεις» την κολόνα του μαγαζιού σου. Βάζεις το λουκέτο μόνος σου σιγά σιγά. Από την άλλη, σκέφτεσαι ότι αν βάλω το ψωμί 1.50 ή 1.60 ευρώ την φρατζόλα τον 350 γραμμαρίων, που εκεί θα έπρεπε να είναι κανονικά, θα μπορέσει ο καταναλωτής να το πάρει; Σκέφτεσαι ότι δεν έχει γίνει πουθενά αύξηση, ούτε στους ιδιώτες, ούτε στους συνταξιούχους  και σε όλα τα προϊόντα οι τιμές έχουν κατακόρυφη αύξηση».

Οι αρτοποιοί βλέπουν και κάτι άλλο, πολλοί παλιοί πελάτες τους μπαίνουν πια σπανιότερα στα αρτοποιεία, αφού δεν έχουν διαθέσιμο εισόδημα καθώς οι δυσβάσταχτοι λογαριασμοί ρεύματος, τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ και τα άλλα έξοδα τους αφήνουν χωρίς λεφτά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις