Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Δέσμευση Τσίπρα στη ΔΕΘ για κρατικοποίηση της ΔΕΗ

Δέσμευση Τσίπρα στη ΔΕΘ για κρατικοποίηση της ΔΕΗ

Eξι εθνικές προτεραιότητες

Μήνυμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ είναι αποφασισμένος να κάνει πράξη ένα σχέδιο για την αναγέννηση της χώρας συνεκτικό, ρεαλιστικό, με όρους δικαιοσύνης παντού έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της 86ης ΔΕΘ. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ παρουσίασε τις «έξι μεγάλες εθνικές προτεραιότητες πάνω στις οποίες δομείται το πρόγραμμά μας για την επόμενη τετραετία. Τις ράγες πάνω στις οποίες θα πορευτούμε για την αναγέννηση της πατρίδας μας». Πρόκειται για ένα πρόγραμμα κοστολογημένο με στόχο να «επιστρέψει η δικαιοσύνη παντού».

 
Ο Αλέξης Τσίπρας μεταξύ άλλων τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ θα επανακρατικοποιήσει τη ΔΕΗ, θα αυξήσει τον κατώτατο μισθό με νόμο στα 800 ευρώ, θα καταργήσει την πανεπιστημιακή αστυνομία και θα κατοχυρώσει νομοθετικά τον όρο «γυναικοκτονία».



«Είμαστε πιο έμπειροι, πιο έτοιμοι, πιο υποψιασμένοι, είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι απαιτούν οι καιροί και οι ανάγκες, ανεξάρτητα από πιέσεις, επιθέσεις από συμφέροντα και απειλές. Άλλωστε αυτά, είναι παράσημο για μας» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και ξεκαθάρισε ότι «ο ελληνικός λαός δε θα προσαρμοστεί στη βαρβαρότητα ούτε φυσικά θα αυτοκτονήσει. Αλλά πολύ σύντομα θα επικυρώσει και στις κάλπες την απόφασή του: Να μην περάσει άλλος ένας χειμώνας ανασφάλειας».

 
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε ότι «είμαστε εδώ για να φέρουμε ξανά πίσω τη δικαιοσύνη. Παντού. Στη κοινωνία, στην οικονομία, στο κράτος». Όπως είπε, «ψυχή και κινητήρας του δικού μας σχεδίου είναι η δικαιοσύνη. Κίνητρο κάθε πολιτικής μας υπόσχεσης και πράξης είναι η δικαιοσύνη».

Οι 6 άξονες του σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ είναι:

Η αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης
Η ενίσχυση του εισοδήματος
Η στήριξη του κοινωνικού κράτους
Η παραγωγική ανασυγκρότηση
Το ισχυρό δημοκρατικό κράτος
Η απάντηση στη δημογραφική πρόκληση
«Στις επόμενες εκλογές, οι πολίτες θα κληθούν να αποφασίσουν πράγματι, ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο. Οι υπηρέτες των συμφερόντων ή οι υπηρέτες της λαϊκής πλειοψηφίας; Μια αγία οικογένεια ή μια προοδευτική συμμαχία;» διερωτήθηκε με νόημα ο Αλέξης Τσίπρας και συμπλήρωσε: «Η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα ανοίξει το δρόμο για τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων. Για πρώτη φορά θα πάψει να αποφασίζει το 1/3 των πολιτών για λογαριασμό της μεγάλης πλειοψηφίας. Αυτό όχι μόνο δεν είναι τερατογένεση, αλλά η γέννηση της ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο».

 

 

* Αύριο η συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα.

* Νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ βρέθηκε στο πλευρό των απεργών εργαζομένων της Μαλαματίνα. Με αυτή την επίσκεψη ο Αλέξης Τσίπρας έδειξε την αμέριστη συμπαράστασή του στους απολυμένους εργαζόμενους και στους απεργούς που ζητούν την επαναπρόσληψή τους.

Απευθυνόμενος στους εργαζόμενους είπε: «Ο αγώνας σας είναι δίκαιος και είναι αγώνας όλων των εργαζομένων". Παράλληλα, επεσήμανε ότι ο «νόμος έκτρωμα του Χατζηδάκη θα καταργηθεί με την προοδευτική διακυβέρνηση».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις