Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Αιτήσεις για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο για ευπαθείς ομάδες

Πάτρα: Αιτήσεις για το Κοινωνικό Οικιακό...

Η αίτηση υποβάλλεται μέσω της ιστοσελίδας της ΗΔΙΚΑ Α.Ε. με τους κωδικούς ΤAXISnet, ανεξαρτήτως του Προμηθευτή Ηλεκτρικής Ενέργειας που έχουν επιλέξει

Από την Αντιδήμαρχο Υγείας, Πρόνοιας του Δήμου Πατρέων, Βίβιαν Σαμούρη, γίνονται γνωστά τα εξής σχετικά με το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο ρεύματος:

 

Με το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος να είναι πια δυσβάστακτο, όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας βυθίζονται στην ενεργειακή φτώχεια, όλο και περισσότερες οικογένειες βρίσκονται αντιμέτωπες με τον κίνδυνο να μείνουν στο σκοτάδι.

Οι ευθύνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ελληνικών Κυβερνήσεων είναι πολύ μεγάλες. Τις επιλογές τους πληρώνει τώρα ο λαός μας, τις επιλογές τους ως προς το κυρίαρχο ενεργειακό "μείγμα" της χώρας μας, ως προς την εγκατάλειψη των εγχώριων πηγών ενέργειας, ως προς τη συμμετοχή τους στις κυρώσεις ενάντια στη Ρωσία, ώστε να δίνουν διαπιστευτήρια στους ευρωνατοϊκούς συμμάχους τους.

Δρώντας σ' αυτό το δύσκολο περιβάλλον, η Αντιδημαρχία Υγείας και Πρόνοιας δίνει όλες της τις δυνάμεις, για να στηρίζει τους συμπολίτες μας και να αξιοποιεί όποια νομοθετική "χαραμάδα" υπάρχει για την ανακούφισή τους.

Σ' αυτό το πλαίσιο, ενημερώνουμε τους δημότες ότι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για υπαγωγή στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (Κ.Ο.Τ.), το οποίο παρέχεται για την προστασία των ευπαθών ομάδων καταναλωτών.

Η αίτηση υποβάλλεται μέσω της ιστοσελίδας της ΗΔΙΚΑ Α.Ε. με τους κωδικούς ΤAXISnet, ανεξαρτήτως του Προμηθευτή Ηλεκτρικής Ενέργειας που έχουν επιλέξει.

 Όσοι ενταχθούν στο Κ.Ο.Τ. απαιτείται να υποβάλλουν εκ νέου αίτηση κάθε χρόνο, εντός δύο (2) μηνών από τη λήξη προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων (καθώς και της ενδεχόμενης παράτασής της).

Για το έτος 2022 η προθεσμία για την υποβολή αίτησης ή νέας αίτησης είναι η 31η Οκτωβρίου 2022.

 Οι αιτήσεις του ΚΟΤ και του Μητρώου Ευάλωτων Πελατών ελέγχονται βάσει:

Της φορολογικής δήλωσης 2021, όσον αφορά εισοδήματα και σύνθεση νοικοκυριού.

Της τελευταίας εκκαθάρισης ΕΝΦΙΑ (2021), όσον αφορά ακίνητη περιουσία.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να υποβάλουν αίτηση οποιαδήποτε στιγμή επιθυμούν εντός του έτους (αφού πρώτα ακυρώσουν ήδη υπάρχουσα υποβληθείσα αίτηση).

Με την παρέλευση διμήνου από τη λήξη της διορίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων (από 31/08/2022 έως και 31/10/2022), όσοι από τους εν ενεργεία δικαιούχους δεν έχουν υποβάλλει νέα αίτηση, θα απενταχθούν αυτόματα από το ΚΟΤ.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις