Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το εικόνισμα της Παναγίας της Σμυρνιάς και πώς κατέληξε στην Πάτρα το 1922- ΒΙΝΤΕΟ

Το εικόνισμα της Παναγίας της Σμυρνιάς κ...

Η ιστορία που ανέφερε ο Μητροπολίτης Πατρών

Εκατό χρόνια συμπληρώθηκαν φέτος από τη Μικρασιατική Καταστροφή και στην Πάτρα θα η Μητρόπολη Πατρών και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με στόχο την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου της Μητροπόλεως πραγματοποιούν συναυλία με τον Γιώργο Νταλάρα και τίτλο «Σμύρνη Αιώνια», την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 20.00 στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο της Πάτρας, που παραχώρησε ο Δήμος Πατρέων. Με αφορμή το γεγονός ο Μητροπολίτης Πατρών παραχώρησε συνέντευξη Τύπου και αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις που θα κάνει η Μητρόπολη σε συνεργασία με την Περιφέρεια και άλλους συλλόγους και φορείς

Στις 18 Σεπτεμβρίου στον ναό της Αγία Φωτεινής θα τελεστεί μνημόσυνο και θα γίνει λιτάνευση της εικόνα της Παναγίας από τον ναό μέχρι την πλατεία Ελευθερίας, όπου και θα τελεστεί δέηση.

 Όπως είπε ο κκ Χρυσόστομος στον ναό της Αγίας Φωτεινής τον οποίο έχτισαν πρόσφυγες στην Πάτρα, "υπάρχουν ιερά κειμήλια που μεταφέρθηκαν από τη μαρτυρική γη της Σμύρνης...Λίγοι γνωρίζουν ότι εκεί φυλάσσεται το εικόνισμα της Παναγίας της Σμυρνιάς. Μια γυναίκα που έφτασε στην Πάτρα με τους άλλους πρόσφυγες, είχε μπει μέσα στην καιομένη Αγία Φωτεινή της Σμύρνης και έφτασε στο εικόνισμα της Παναγίας. Έσπασε το τζάμι, το πήρε και είπε Παναγία μου βοήθησέ με να βγω ζωντανή από δω μέσα, κι εκεί που θα φτάσω θα αφήσω το εικόνισμα στην εκκλησία που θα φτιάξουμε".

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις