Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Επτά καταλήψεις σε σχολεία με το «καλημέρα»

Πάτρα: Επτά καταλήψεις σε σχολεία με το «καλημέρα»
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Πρόκειται για 3 Γυμνάσια και 4 Λύκεια

Με το «καλημέρα» της σχολικής σεζόν, ξεκίνησαν οι καταλήψεις στα σχολεία της Πάτρας. Σε συμβολικό κλείσιμο προχώρησαν σήμερα το πρωί μαθητές 7 σχολείων. Συγκεκριμένα, πρόκειται για 3 Γυμνάσια και 4 Λύκεια, όπως ανέφερε στο thebest.gr η Διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ευγενία Πιερρή.

Σύμφωνα με τους ίδιους τους μαθητές αποφάσισαν με αυτόν τον τρόπο να τιμήσουν τη μνήμη του Παύλου Φύσσα που δολοφονήθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου 2013, από το μέλος της Χρυσής Αυγής Γιώργο Ρουπακιά.

«Οι καταλήψεις στα σχολεία είναι ένα τεράστιο θέμα. Αυτό που πρέπει να πω είναι ότι εφιστώ την προσοχή σε όλους, θα πρέπει όλοι προσεκτικοί και τα σχολεία και οι γονείς που έχουν την κηδεμονία και την ευθύνη  των παιδιών σε αυτό το φαινόμενο που παίρνει πολλές φορές μεγάλες διαστάσεις» τόνισε η Ευγενία Πιερρή. «Εκείνο που προέχει είναι η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων και η απρόσκοπτη μαθησιακή διαδικασία. Το φαινόμενο των καταλήψεων είναι εις βάρος των παιδιών και πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε όλοι. Τα παιδιά, καταλαβαίνω ότι θέλουν να διαμαρτυρηθούν όμως υπάρχουν πάρα πολλοί άλλοι τρόποι και όχι σε βάρος της μαθησιακής διαδικασίας. Πρέπει να μεριμνήσουμε όλοι για την ομαλή λειτουργία του σχολείου».

Αναφορικά με την ασφάλεια των μαθητών κατά τη διάρκεια των καταλήψεων, η κ. Πιερή είπε: «Φυσικά τίθεται και θέμα ασφάλειας των παιδιών. Είναι το πρώτο μέλημα αλλά υπό τις συνθήκες μιας κατάληψης, ποιος φέρει την ευθύνη; Τα σχολεία είναι κλειστά. Οι γονείς; Πιθανόν να μην είναι και ενημερωμένοι αλλά είναι υποχρεωμένοι να γνωρίζουν σε τι ενέργειες προβαίνουν τα παιδιά τους».

Σε ό, τι αφορά την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, ανέφερε: «Ένα κλειστό σχολείο δεν προσφέρει τίποτα στα παιδιά. Το σχολείο πρέπει να είναι ανοιχτό. Να καλλιεργείται ο δημοκρατικός διάλογος. Η νομοθεσία προβλέπει τέτοιες διαδικασίες, οι οποίες μπορούν να αξιοποιηθούν και πρέπει να αξιοποιούνται γιατί ο σκοπός μας δεν είναι μόνο το γνωστικό κομμάτι, είναι και η προετοιμασία των μαθητών για την στελέχωση της κοινωνίας. Η ανάπτυξη και η καλλιέργεια του δημοκρατικού διαλόγου, είναι μέλημα του σχολείου. Αυτό όμως δεν θα πρέπει να γίνεται με έναν τρόπο αυτοκαταστροφικό. Γιατί γίνεται όταν γίνεται σε βάρος της μαθησιακής ικανότητας του μαθητή».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις