Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Το ημιτελές πεζοδρόμιο γύρω από το νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα

Πάτρα: Το ημιτελές πεζοδρόμιο γύρω από τ...

Δείτε φωτογραφίες

 Στο ζήτημα των πεζοδρομίων στην Πάτρα και δη στο ημιτελές πεζοδρρόμιο περιμετρικά του Νοσοκομείου του Αγίου Ανδρέα αναφέρεται ο φαρμακοποιός Δημήτρης Δημητρόπουλος. Όπως τονίζει:

Ένα από τα μεγάλα προβλήματα που συνεχίζει να αντιμετωπίζει η πόλη μας είναι η παντελής απουσία πεζοδρομίων στις συνοικίες (τα περισσότερα από αυτά είναι κατασκευασμένα από τους ίδιους τους κατοίκους). Αλλά και γενικότερα στην πόλη επικρατεί χάος με την πρόσβαση των πεζών στα πεζοδρόμια, καθώς τα περισσότερα δεν είναι εύκολα προσβάσιμα (ειδικά για καρότσια-ηλικιωμένους-ΑΜΕΑ) και πολλά είναι πλήρως αποκλεισμένα. Αυτό είναι ένα σοβαρό θέμα που θα πρέπει να απασχολεί τη Δημοτική Αρχή.

Το πρόβλημα όμως είναι πως μερικές φορές η ίδια η Δημοτική Αρχή συμμετέχει σε στην ελλιπή κατασκευή ελεύθερων και προσβάσιμων για όλους πεζοδρόμια.

Ενδεικτικά αναφέρουμε την ημιτελή κατασκευή του πεζοδρομίου περιμετρικά του Νοσοκομείου του Αγ. Ανδρέα, ανατολικά και βόρεια.

Πριν ενάμιση χρόνο η Δημοτική Αρχή άρχισε την κατασκευή των πεζοδρομίων περιμετρικά του Νοσοκομείου, που βρισκόντουσαν σε άθλια κατάσταση από τα αγριόχορτα που τα είχαν καλύψει πλήρως.

Οδός Ιπποκράτους, Φωτογραφία Ιανουάριος 2021.

Οδός Ιπποκράτους, Φωτογραφία Ιανουάριος 2021.

Τι έκανε όμως όταν συνάντησε στην ανατολική πίσω πλευρά (αλλά και στη βόρεια) ένα φυσικό εμπόδιο, δηλαδή δέντρα φυτεμένα (από παλαιότερες εποχές) στο μέσον του πεζοδρομίου;

Απλώς σταμάτησε την κατασκευή, και η οποία παραμένει ημιτελής μέχρι σήμερα.

Μήπως λοιπόν περιμένει τη «θεία φύση» να ξεράνει τα δέντρα, ή κανένα αυτοκίνητο να πέσει επάνω και να τα ξεριζώσει, προκειμένου να ολοκληρώσει την κατασκευή του πεζοδρομίου;

Τι θα μπορούσε να κάνει η Δημοτική Αρχή, εάν πραγματικά έχει πρόγραμμα ολοκλήρωσης κατασκευής αυτών των πεζοδρομίων;

            Α) Να προχωρήσει στην ήδη γνωστή της μέθοδο, δηλαδή να μεγαλώσει το πεζοδρόμιο, αφαιρώντας κομμάτι δρόμου στην θέση αυτή, εφόσον η κατασκευή είναι αναγκαία να γίνει.

            Β) Να κόψει όλα τα δέντρα που εμποδίζουν την κατασκευή σε αυτά τα σημεία, και την ίδια στιγμή να φυτέψει δεκαπλάσιο αριθμό δέντρων μέσα από την περίφραξη, περιμετρικά του Νοσοκομείου, όπου υπάρχει αρκετός χώρος για να φυτευτούν.

Τι επιτυγχάνουμε με αυτή την κίνηση;

Από το απόλυτο χάος, την άχαρη εικόνα του γρι του τσιμέντου που επικρατεί στον περιβάλλοντα χώρο του Νοσοκομείου, να έχουμε μετά από λίγα χρόνια ένα απέραντο πράσινο για να δίνουμε ελπίδα στους νοσηλευόμενους, στους επισκέπτες και γενικά στην περιοχή.

Ερωτάτε η Δημοτική Αρχή:

Τι κόστος έχει η ανωτέρω πρόταση, και τι όφελος θα έχει η πόλη εάν μπορέσει ολοκληρώσει τελικά το πεζοδρόμιο, για να χαρίσει ασφάλεια και «Ποιότητα Ζωής» στη γύρω γειτονιά;

Επίσης ερωτώ: η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου γνωρίζουν αυτό το θέμα; Έχουν ασχοληθεί ποτέ με αυτό; Τους ενδιαφέρει η ολοκλήρωση της κατασκευής του πεζοδρομίου περιμετρικά;

 

Αναμένοντας τις εξελίξεις σε αυτό το θέμα,

Με εκτίμηση,

Δημητρόπουλος Δημήτριος

Φαρμακοποιός.

 

Υστερόγραφο:

Αυτή τη φορά δεν θα μιλήσω και για την μισο-τελειωμένη πλατεία που βρίσκεται πίσω από το Νοσοκομείο, μπροστά από την είσοδο του νεκροταφείου του Ι. Ν. Παναγίας Αλεξιώτισσας, διότι εδώ υπάρχει ένα σοβαρό θέμα, με το οποίο έχω ήδη ασχοληθεί στο παρελθόν.

Οδός Ιπποκράτους, Φωτογραφία Μάρτιος 2022.

Οδός Ιπποκράτους, Φωτογραφία Μάρτιος 2022.

Οδός Νικ. Γιαννόπουλου, Φωτογραφία Μάρτιος 2022

Οδός Νικ. Γιαννόπουλου, Φωτογραφία Μάρτιος 2022

Ημιτελής Πλατεία, Φωτογραφία Ιούνιος 2022.

Ημιτελής Πλατεία, Φωτογραφία Ιούνιος 2022.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις