Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Γιατί είναι σημαντικό να επιλέγετε ποιοτικές μπότες εργασίας

Γιατί είναι σημαντικό να επιλέγετε ποιοτ...

Ενημερωθείτε αναλυτικά

Μία στολή εργασίας δεν θα μπορούσε να είναι ολοκληρωμένη χωρίς τα κατάλληλα παπούτσια. Για όσους ασχολούνται με οικοδομικές εργασίες, τα κατάλληλα ενδύματα είναι τα μποτάκια εργασίας, καθώς προσφέρουν πολλά πλεονεκτήματα ασφάλειας και προστασίας για το σώμα και τα πόδια. Ας δούμε τα βασικότερα πλεονεκτήματα των εξειδικευμένων παπουτσιών.


Προστασία των δαχτύλων

Στους διάφορους χώρους εργασίας, το πρώτο πράγμα που τραυματίζεται συνήθως είναι τα πόδια και ιδιαίτερα τα δάχτυλα καθώς συνήθως πέφτουν πάνω τους ογκώδη αντικείμενα. Προκειμένου οι εργαζόμενοι να προστατευτούν από αυτές τις πτώσεις είναι αναγκαίο να φορούν κατάλληλες μπότες εργασίας με προστατευτική επίστρωση. Το προστατευτικό αυτό είναι συνήθως από ατσάλι προκειμένου να είναι αρκετά σκληρό και στιβαρό. 

Αν, λοιπόν, εργάζεστε σε περιβάλλοντα που υπάρχει κίνδυνος πτώσης αντικειμένων, μην παραλείψετε να προμηθευτείτε τα αντίστοιχα μποτάκια εργασίας.


Σωστή στήριξη του σώματος

Πολλοί είναι αυτοί που δεν γνωρίζουν ότι η πολύωρη ορθοστασία επιβαρύνει σε μεγάλο βαθμό τη μέση και τις αρθρώσεις. Προκειμένου να αποφύγετε αυτήν την καταπόνηση θα πρέπει να επενδύσετε σε ανατομικά υποδήματα. Τα παπούτσια αυτά προσφέρουν στήριξη σε ολόκληρο το πόδι και μπορούν να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε συνολικά καλύτερη στάση σώματος. Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι φορές που θα διαπιστώσετε μείωση ή και εξάλειψη του πόνου ακόμα και στον αυχένα.

Ένα ανατομικό παπούτσι έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Ένα από αυτά είναι τα ποιοτικά υλικά κατασκευής, όπως ο αφρός μνήμης που συγκρατεί το σχήμα του ποδιού. Το υλικό αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε όσους στέκονται πολλές ώρες, αφού ξεκουράζει τα πέλματα. 

Ακόμη ένα χαρακτηριστικό είναι η αντικραδασμική προστασία της σόλας. Αυτό είναι εξαιρετικά χρήσιμο για όσους κινούνται σε ανώμαλες επιφάνειες αφού απορροφά όλους τους κραδασμούς.


Προστασία από εξωτερικά στοιχεία

Για τους τεχνίτες που εργάζονται σε εξωτερικούς χώρους (συνήθως του κατασκευαστικού κλάδου) είναι πολύ σημαντικό να είναι προστατευμένοι από τα καιρικά φαινόμενα όπως είναι η βροχή και το χιόνι. Στην περίπτωση αυτή είναι εξαιρετικά χρήσιμο τα μποτάκια εργασίας να έχουν την κατάλληλη μόνωση και κυρίως να είναι αδιάβροχα.

Σε κάθε περίπτωση τα παπούτσια που θα επιλέξετε πρέπει να προσαρμόζονται στις ανάγκες και τις απαιτήσεις της εργασίας σας, οπότε πριν να πραγματοποιήσετε μια αγορά θα πρέπει να κάνετε μια ενδελεχή έρευνα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά