Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Επιτέλους κανονικός αγιασμός»- Τι λένε οι εκπαιδευτικοί στην Αχαΐα- Απροθυμία για τα διευρυμένα ολοήμερα

«Επιτέλους κανονικός αγιασμός»- Τι λένε ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Ελάχιστα τα κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς και χωρίς κενά με εξαίρεση την Ειδική Αγωγή όπου αντί για 100 έχουνε καλύψει περίπου 60 θέσεις.

Χωρίς μάσκες και πλατύ χαμόγελο επέστρεψαν στα σχολεία τους οι μαθητές της Αχαΐας. Το «πρώτο κουδούνι» χτύπησε χωρίς προβλήματα και χωρίς κενά από εκπαιδευτικούς και στην πρωτοβάθμια και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Νίκος Κλάδης, «φέτος στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης βρέθηκαν 22.500 μαθητές με τις ενεργές σχολικές μονάδες να είναι 302. Είναι μια από τις καλύτερες χρονιές σχετικά με την παρουσία των εκπαιδευτικών στις σχολικές μονάδες  οι οποίες ανοίγουν χωρίς προβλήματα».

Όπως εξήγησε, «νηπιαγωγοί, δάσκαλοι και ειδικότητες είναι στις θέσεις τους. Υπάρχουν ελάχιστα μεμονωμένα κενά σε θεατρολόγους και δασκάλους πληροφορικής και θα τα δούμε σε δεύτερη φάση. Σε γενικές γραμμές είμαστε ικανοποιημένοι. Για τις αίθουσες αρμόδιοι είναι οι κατά τόπους δήμοι. Υπάρχουν κάποια μικροπροβλήματα εκεί που σχετίζονται με την χωρητικότητα σε κάποιους ενοικιαζόμενους χώρους. Συμβαίνει κυρίως σε νηπιαγωγεία ή σε σχολεία που είναι σε λυόμενες ή ενοικιαζόμενες αίθουσες». Να σημειώσουμε  ότι σύμφωνα με τον  κ. Κλαδή υπάρχουν ελάχιστες ή μηδενικές αναφορές για δασκάλους και μαθητές που νοσούν με κορωνοϊό.

Για την πρώτη μέρα στο σχολείο μίλησε στο thebest.gr και ο πρόεδρος των δασκάλων Νίκος Θεοδωρόπουλος.

 «Επέστρεψε το χαμόγελο στα χείλη των μικρών μαθητών. Για πρώτη φορά μετά από καιρό, ζήσαμε κανονικό αγιασμό με γονείς στο προαύλιο. Ήταν έντονα τα συναισθήματα και για εμάς τους δασκάλους. Υπήρχε χαρά, όπως παλιά. Τα «πρωτάκια» ήταν φοβισμένα στην αρχή όμως έχοντας κοντά και γονείς, χαμογέλασαν στο τέλος. Παλιότερα λόγω και της απουσίας των γονιών υπήρχαν ψυχοκοινωνικά και συναισθηματικά προβλήματα. Όταν ένα παιδί πάει για πρώτη φορά σχολείο στην πρώτη δημοτικού, χρειάζεται τον γονιό, τη μαμά του.   Από εκεί και πέρα, φαίνεται ότι στην Αχαΐα δεν υπάρχουν κενά, μόνο σε κάποιες ειδικότητες.  Σοβαρά κενά υπάρχουν στην ειδική αγωγή, Αντί για 100 έχουμε καλύψει περίπου 60. Ένας εκπαιδευτικός αντιστοιχεί σε δύο μαθητές. Όταν ένα παιδί χρήσει ειδικής διδακτικής εκπαίδευσης αυτό είναι απαράδεκτο. Επιπλέον το διευρυμένο ολοήμερο δείχνει ότι δεν προχωράει. Σήμερα ολοκληρώθηκαν οι εγγραφές αλλά κάτω από το 50% των σχολείων που ορίστηκαν από το υπουργείο θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα γιατί τα υπόλοιπα δεν συμπλήρωσαν τον απαιτούμενο αριθμό εγγραφών. Φυσικά θα πρέπει να σκεφτούμε αν υπάρχουν οι υποδομές αν θέλουμε να έχουμε σύγχρονο σχολείο και όχι «παιδοφυλακτήριο» τόνισε ο κ. Θεοδωρόπουλος.

Στο thebest.gr μίλησε και η διευθύντρια της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Αχαΐας, Ευγενία Πιερρή.

«Ευχόμαστε καλή πρόοδο στα παιδιά και δύναμη στους εκπαιδευτικούς για να φέρουν εις πέρας τη σημαντική αποστολή τους. Στα σχολεία επέστρεψαν σχεδόν 19.00 μαθητές σε 12 σχολεία. Έχουμε δουλέψει σκληρά για την ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Έχουν καλυφθεί όλες οι θέσεις των διευθυντών που συνταξιοδοτήθηκαν και έχει δοθεί υλικό που στηρίζει το έργο τους. Έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια και για τη διαχείριση του διδακτικού προσωπικού.  Ξεκινάμε με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Αυτό που ζητάμε είναι η σταθερότητα καθώς αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν κενά, είναι όμως μια δυναμική κατάσταση. Θεωρούμε ότι από αύριο τα σχολεία θα έχουν κανονικό ωρολόγιο πρόγραμμα» αναφέρει η κα Πιερρή.

Την πρώτη μέρα στο σχολείο σχολίασε μιλώντας στο thebest.gr και ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Αχαΐας, Σπύρος Ψαρράς

«Η σχολική χρονιά ξεκίνησε ομαλά. Τα μέτωπα είναι ανοιχτά βέβαια σχετικά με τους συμβούλους σχολικής ζωής, τους μέντορες και αναμένουμε αποφάσεις της Ομοσπονδίας ενώ στις 19 Σεπτεμβρίου θα έχουμε γενική συνέλευση για να κουβεντιάζουμε τα τρέχοντα θέματα» ανέφερε ο κ. Ψαρράς

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις