Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην 86η Δι...

Τι θα περιλαμβάνει το πολυθεματικό περίπτερο

Γαστρονομικές επιδείξεις που αναδεικνύουν τον πλούτο της τοπικής αγροδιατροφής, αναδρομή στη συμβολή της Δυτικής Ελλάδας στην επανάσταση του 1821 μέσα από το ψηφιακό μουσείο, αλλά και καρναβαλική γωνιά που αναδεικνύουν το καρναβάλι της Πάτρας, πρωταγωνιστούν στο πολυθεματικό περίπτερο με το οποίο η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα συμμετέχει στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, από τις 10 μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου 2022, πλαισιωμένη από Δήμους, Επιμελητήρια και επιχειρήσεις της περιοχής. 

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας , όπως αναφέρει με ανακοίνωσή της, θα βρίσκεται στο περίπτερο 16 (stand 03) του ισογείου προκειμένου να υποδεχτεί τους επισκέπτες, οι οποίοι θα μπορούν επίσης να ενημερώνονται για τις δραστηριότητες και το έργο Περιφέρειας, την πορεία του ΕΣΠΑ, το σχεδιασμό για τη νέα Προγραμματική Περίοδο 2021 – 2027, αλλά και για τη Δυτική Ελλάδα στον ορίζοντα του 2030. 

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τις παράλληλες εκδηλώσεις,  το Σάββατο (13.00-17.00) και την Κυριακή (12.00-17.00), σεφ από τη Δυτική Ελλάδα με πρώτες ύλες από την Αχαΐα, την Αιτωλοακαρνανία και την Ηλεία θα παρουσιάζουν ανά μία ώρα πρωτότυπα πιάτα και μενού αναδεικνύοντας τα ποιοτικά προϊόντα της Ολυμπιακής Γης, ενώ παράλληλα θα έχει διαμορφωθεί έκθεση αγροδιατροφικών προϊόντων ώστε να προβληθούν στο εγχώριο και διεθνές καταναλωτικό κοινό.

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα αναπτυχθεί το εμβληματικό ψηφιακό έργο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για τα 200 χρόνια της Επανάστασης του 1821. Όσοι βρεθούν εκεί θα πάρουν μια ιδέα από το μοναδικό στην χώρα μεταφερόμενο Ψηφιακό Πάρκο που προσφέρει στον επισκέπτη μια μοναδική εμπειρία περιήγησης και κατανόησης των γεγονότων της Ελληνικής Επανάστασης.

Μέσα από την συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην 86η ΔΕΘ όμως οι επισκέπτες θα γνωρίσουν και το Καρναβάλι Πάτρας. Καρναβαλική γωνιά, προβολές και φωτογραφικά στιγμιότυπα θα μεταφέρουν το κλίμα από τον κορυφαίο πολιτιστικό θεσμό και τις ενότητες που τον διαρθρώνουν, καθιστώντας τον ένα ξεχωριστό γεγονός που εξελίσσεται εδώ και 190 χρόνια διατηρώντας υψηλή συμμετοχή και σημαντική επισκεψιμότητα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις