Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Προκαλεί ο Τσελίκ: Η Ελλάδα παρενοχλεί συστηματικά

Προκαλεί ο Τσελίκ: Η Ελλάδα παρενοχλεί συστηματικά

"Εχθρική πράξη το "λοκάρισμα" των μαχητικών μας από τους S-300"

"Υπάρχει μια αντίφαση την οποία θα πρέπει να προσέξουν όσοι κάνουν τόσο θόρυβο επειδή η Τουρκία αγόρασε S-400", είπε σε δηλώσεις του ο Ομέρ Τσελίκ.

 Ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν ισχυρίστηκε προκλητικά ότι "η συμπεριφορά της Ελλάδας δεν έχει καμία σχέση με το νόμο", προσθέτοντας ότι η χώρα μας είναι αυτή που παρενοχλεί.

 Αναφερόμενος στο περιστατικό με τους S-300 ανέφερε: "Η Ελλάδα απαντά στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις με μια στάση που περιγράφεται ως εχθρική πράξη, σύμφωνα με τους κανόνες εμπλοκής του ΝΑΤΟ. Αυτό δεν σημαίνει τίποτα για τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις. Ό,τι κάνουν δεν έχει καμία σημασία απέναντι στη δύναμη των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. Οι αεροπορικές μας δυνάμεις έδωσαν την απαραίτητη απάντηση", είπε ο Τσελίκ.

Και πρόσθεσε: "Η σιωπή όσων υψώνουν άδικα τη φωνή τους για την Τουρκία μπροστά στη συστηματική παρενόχληση της Ελλάδας ξεπερνά τα δύο μέτρα και δύο σταθμά. Η Ελλάδα μετατρέπεται σταδιακά σε μια χώρα που επιδεικνύει παράτυπη συμπεριφορά. Το σωστό είναι να καθίσετε στο τραπέζι, όχι να φύγετε από το τραπέζι".

Επίθεση και στον Μακρόν
Ο εκπρόσωπος του AKP έστρεψε τα "πυρά" του και στον Εμανουέλ Μακρόν.

"Παρακολουθούμε με αηδία ότι ο Γάλλος πρόεδρος έχει περιορίσει ολόκληρη την εξωτερική του πολιτική στην αντιπαράθεση με την Τουρκία και τον Ερντογάν. Τα λόγια του κατά της Τουρκίας δεν είναι σε καμία περίπτωση πολιτικά ηθικά. Από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του, ο Μακρόν σε κάθε ιδιωτική του συνάντηση μιλάει για αύξηση του διαλόγου με τον Πρόεδρό μας, αλλά προβάλλει την αντίθεσή του στην Τουρκία", είπε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις