Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αναστατώθηκε η Σάμος από τον διπλό σεισμό - "Υπάρχει μια «σύνθετη ακολουθία»" λέει ο Λέκκας

Αναστατώθηκε η Σάμος από τον διπλό σεισμ...

Δείτε το βίντεο

Δύο σεισμοί με διαφορά λίγων λεπτών αναστάτωσαν το μεσημέρι της Τετάρτης το νησί της Σάμου και έθεσαν σε συναγερμό τις Αρχές του νησιού. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, η δεύτερη δόνηση είχε μέγεθος 5,2 Ρίχτερ, ενώ ο πρώτος σεισμός υπολογίζεται σε 4,7 Ρίχτερ.

   Δύο σεισμικές δονήσεις μεγέθους, σύμφωνα με τις πρώτες μετρήσεις του Αστεροσκοπείου Αθηνών, 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στις 12.56΄το μεσημέρι, σήμερα Τετάρτη και 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στις 13.24΄ανησύχησαν τους κατοίκους της Σάμου.

   Το επίκεντρο των δονήσεων, σχεδόν κοινό και στις δύο δονήσεις, βάθους περί τα 13 χλμ, ήταν στον υποθαλάσσιο χώρο 15 χλμ νοτιοδυτικά του Πυθαγορείου Σάμου.Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση βορείου Αιγαίου, δεν έχουν υπάρξει αναφορές για ζημιές ή τραυματισμούς.

O Πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε ότι η δεύτερη δόνηση δεν ήταν μετασεισμός, αλλά νέος ισχυρότερος σεισμός, σημειώνοντας ότι υπάρχει μια «σύνθετη ακολουθία». 

Ξεκαθάρισε δε ότι η σημερινή σεισμική δραστηριότητα δεν σχετίζεται με τον σεισμό που είχε «ταρακούνησει» πριν δύο χρόνια το νησί, με θύματα δύο ανήλικα παιδιά και μεγάλες καταστροφές. 

Παράλληλα, ο κ. Λέκκας τόνισε ότι έχει επικοινωνήσει ήδη με τον δήμαρχο Ανατολικής Σάμου και δόθηκαν οδηγίες ώστε τα στελέχη του δήμου να διενεργήσουν ελέγχους. 

Τέλος, κάλεσε τον κόσμο να αποφεύγει τις παλιές κατασκευές και να ακολουθεί τα μέτρα αντισεισμικής προστασίας.  

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις