Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

NASA: Ακύρωσε την αποστολή Artemis στη σελήνη

φωτο αρχείου pixabay

φωτο αρχείου pixabay

Λίγες ώρες πριν από την εκτόξευση

Αναβλήθηκε η εκτόξευση της αποστολής «Artemis» της NASA στη Σελήνη. Η εκτόξευση αναβάλλεται λόγω των καιρικών προβλήματων και της διαρροής υδρογόνου και μεταφέρεται για την Παρασκευή. Άλλωστε, είχε ανακοινωθεί από την αρχή πως αν κάτι δεν πάει καλά, ως εναλλακτικές ημερομηνίες εκτόξευσης είναι η 2α ή η 5η Σεπτεμβρίου.

Nωρίτερα, σε ανακοίνωση της NASA είχε αναφερθεί πως έχουν προκύψει διάφορα ζητήματα από τότε που ο πύραυλος άρχισε να τροφοδοτείται με καύσιμα μετά τα μεσάνυχτα. Η ομάδα Artemis αξιολογεί τις καθυστερήσεις για να διαπιστώσει πώς επηρεάζουν την εκτόξευση.
 

Συγκεκριμένα:

«Οι καταιγίδες με πιθανότητα κεραυνών εμπόδισαν την ομάδα να ξεκινήσει τη διαδικασία ανεφοδιασμού με καύσιμα, η οποία επρόκειτο να ξεκινήσει τα μεσάνυχτα, για περίπου μία ώρα. Η αναστολή άρθηκε στις 1:13 π.μ. ώρα Ελλάδας και ξεκίνησε η διαδικασία ανεφοδιασμού με καύσιμα για να φορτωθεί το κεντρικό στάδιο του πυραύλου με υπερψυχρό υγρό οξυγόνο και υγρό υδρογόνο.

 

Έπειτα, η ομάδα σταμάτησε να γεμίζει τη δεξαμενή με υγρό υδρογόνο δύο φορές, αρχικά λόγω μιας διαρροής καθώς και λόγω αύξησης της πίεσης, όπως μεταδίδει το CNN.

 

Τώρα, η ομάδα εκτόξευσης ανακάλυψε ένα πρόβλημα με την εξαέρωση του κινητήρα σε έναν από τους τέσσερις κινητήρες του πυραύλου και εργάζεται για να το διορθώσει. Μέχρι στιγμής, οι προσπάθειές τους δεν ήταν αποτελεσματικές.

Κατά τη διάρκεια της εξαέρωσης του κινητήρα, το υδρογόνο περνάει κυκλικά από τον κινητήρα για να τον προετοιμάσει για την εκτόξευση. Τρεις από τους τέσσερις κινητήρες λειτουργούν όπως αναμενόταν, αλλά ο κινητήρας νούμερο 3 αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα.

 

Η ομάδα ανακάλυψε επίσης μια γραμμή πάγου στην εσωτερική φλάντζα. Ο παγετός μπορεί να υποδεικνύει την ύπαρξη ρωγμής.

 

Οι μηχανικοί εργάζονται επίσης για να ανακαλύψουν τι προκάλεσε μια καθυστέρηση 11 λεπτών στις επικοινωνίες μεταξύ του διαστημικού σκάφους Orion και των επίγειων συστημάτων. Το πρόβλημα θα μπορούσε να επηρεάσει την έναρξη της τερματικής μέτρησης ή την αντίστροφη μέτρηση που ξεκινά όταν απομένουν 10 λεπτά πριν από την απογείωση.

 

Ωστόσο, οι μηχανικοί αισθάνονται αισιόδοξοι για την επίλυση του προβλήματος πριν από την τελική μέτρηση, σύμφωνα με τη NASA».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις