Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Επιμένει η κακοκαιρία, πού θα εκδηλωθούν καταιγίδες, «επιστρέφει» το καλοκαίρι από Σάββατο

Επιμένει η κακοκαιρία, πού θα εκδηλωθούν...

Σε ισχύ παραμένει το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, που κρατά σε επιφυλακή τις Αρχές σε όλη τη χώρα.

Σε πλήρη εξέλιξη είναι το... αυγουστιάτικο κύμα κακοκαιρίας, που πλήττει τα τελευταία 24ωρα τη χώρα. Οι έντονες βροχοπτώσεις και οι καταιγίδες αναμένεται να συνεχιστούν απόψε αλλά και την Παρασκευή σε πολλές περιοχές.

Τοπικά τα φαινόμενα θα είναι έντονα σε ηπειρωτικές περιοχές αλλά και στο βόρειο Αιγαίο. Από το βράδυ της Πέμπτης 25 έως και την Παρασκευή 26 Αυγούστου θα βρεθούν ξανά στο επίκεντρο οι περιοχές της ύψιστης επικινδυνότητας,
δηλαδή θα έχουμε ξανά έντονα φαινόμενα στη Χαλκιδική, το βόρειο Αιγαίο τις Σποράδες την Εύβοια.

Επίσης, αύριο θα έχουμε βροχές και στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα αλλά και στα ορεινά της Κρήτης, οπότε «προσοχή στις μετακινήσεις» όπως συστήνουν οι Αρχές.

 
Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, την Παρασκευή, στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και το μεσημέρι-απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.

Τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν. Στα νησιά του Ιονίου και τα Δωδεκάννησα παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

 
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και οι μέγιστες τιμές της θα φτάσουν στα ηπειρωτικά τους 29 με 31 και στη νησιωτική χώρα τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Ξανά καλοκαίρι από το Σάββατο
Όσον αφορά το Σάββατο 27 Αυγούστου, αρχικά προβλέπεται αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις μόνο στις Κυκλάδες, όπου υπάρχει πιθανότητα ασθενών βροχών.

Σταδιακά στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, την Αττική και την Κρήτη θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα δυτικά και την Κρήτη ενώ από το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από βόρειες διευθύνσεις και στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και οι μέγιστες τιμές θα φτάσουν τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε την πρόγνωση του καιρού στην ΕΡΤ:

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις