Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Εικόνες ανατολίτικου παζαριού στην Πάτρα

Εικόνες ανατολίτικου παζαριού στην Πάτρα
Ξανάλατος Νίκος

Το πρωί της περασμένης Κυριακής

Στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων, το πρωί της περασμένης Κυριακής οι πολίτες  της Πάτρας αντίκρισαν εικόνες που παραπέμπουν σε αγορά της china town Οι Κινέζοι μικροπωλητές είχαν στήσει το δικό τους παράνομο παζάρι, ενώ αρκετοί πολίτες με δέλεαρ τις χαμηλές τιμές ψώνιζαν τα προϊόντα και  άλλοι αντιδρούσαν, θεωρώντας πως ο Δήμος θα έπρεπε να διαφυλάξει τον χώρο που μόνο πλατεία δεν θύμιζε. Οι μικροπωλητές χρησιμοποιούσαν για πάγκους ακόμα και τα παγκάκια της πλατείας.

Πόλεμος ευθυνών ξεσπά κάθε φορά που παράνομοι μικροπωλητές στήνουν τους πάγκους σε σημεία της πόλης. Έτσι, από την μια, οι έμποροι, διαμαρτύρονται επικαλούμενοι τον αθέμιτο ανταγωνισμό και την φοροδιαφυγή. Από την άλλη η Δημοτική Αρχή, που δηλώνει ότι οι δημοτικοί αστυνομικοί δεν εργάζονται την Κυριακή, ενώ ρίχνουν την ευθύνη για την τήρηση του νόμου στην Ελληνική Αστυνομία. Ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Ζαφειροπουλος παραδέχτηκε πως δεν δόθηκαν άδειες για την πλατεία σε κανένα μικροπωλητή.

Η παρουσία των αλλοδαπών μικροπωλητών πολλαπλασιάζεται κάθε  Σάββατο και Κυριακή, αλλά και τις ώρες που τα καταστήματα κλείνουν. Παρατηρώντας κανείς τις κινήσεις τους διαπιστώνει  ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένους μικρεμπόρους. Η ταυτόχρονη, συνήθως, εμφάνισή τους, η προσεκτική κατανομή τους σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης , το είδος των εμπορευμάτων τους, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για εξαιρετικά οργανωμένη επιχείρηση που λειτουργεί με σχέδιο και κανόνες, στην οποία οι νεαροί αλλοδαποί που πωλούν ίσως είναι ακόμα και υπάλληλοι.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις