Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πανηγυρίζει απόψε και την Τετάρτη ο ιερός ναός του Αγίου Διονυσίου

Πάτρα: Πανηγυρίζει απόψε και την Τετάρτη...

Στις 24/8 τιιμάται από την εκκλησία μας η Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Διονυσίου που είναι & ο πολιούχος της Ζακύνθου

Η Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Διονυσίου του Ζακυνθινού εορτάζεται στις 24/8/2022 και ως γνωστόν πανηγυρίζει η Ζάκυνθος. Στην Πάτρα επίκεντρο του εορτασμού αποτελεί ο ιερός ναός του Αγ. Διονυσίου όπου σύμφωνα με το πρόγραμμα στις 7 το απόγευμα της Τρίτης 23/8 τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός προεξάρχοντος του αρχιμανδρίτη π. Ιωακείμ Σταματόπουλου. Θα ακολουθήσει ιερά αγρυπνία στις 10 το βράδυ όπου θα λειτουργήσει ο πρωτοπρεσβύτερος π. Νεκτάριος Γαλάνης από την ενορία του Αγ. Δημητρίου ενώ ανήμερα την Τετάρτη 24/8 στην πρωινή αρχιερατική θεία λειτουργία θα χοροστατήσει και θα κηρύξει το Θείο λόγο ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος.

Ο εορτασμός θα ολοκληρωθεί το απόγευμα της Τετάρτης στις 6 με τον μεθεόρτιο εσπερινό και μικρά λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Διονυσίου. Η μνήμη του τιμάται στις 17 Δεκεμβρίου.

*Στο μεταξύ με αφορμή την μνήμη του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού που είναι γνωστός και ως Πατροκοσμάς & ήταν Ελληνορθόδοξος μοναχός, που τιμάται από την εκκλησία μας κάθε χρόνο στις 24 Αυγούστου, τελείται απόψε Τρίτη 23/8 από τις 9 το βράδυ έως και πριν τη 1 τα ξημερώματα, ιερά αγρυπνία στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου Πατρών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις