Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Άλλαξε χέρια η ιστορική Πατρινή οινοπνευματοποιία "Σπηλιόπουλος" της Ακτής Δυμαίων

Άλλαξε χέρια η ιστορική Πατρινή οινοπνευ...

Η αγοροπωλησία, ολοκληρώθηκε πριν από λίγους μόνο μήνες

Από την εταιρεία BGS ALCOHOLS εξαγοράστηκε η ιστορική Πατρινή οινοπνευματοποιία Β.Γ. Σπηλιόπουλος Α.Β.Ε.Ε., μέτοχος της οποίας είναι και ο Δημήτρης Χανδρής. Το thebest.gr επικοινώνησε με τα κεντρικά της πατρινής εταιρείας στην Αθήνα και επιβεβαίωσε το γεγονός. Η αγοροπωλησία ολοκληρώθηκε πριν από λίγους μόνο μήνες και φέρνει σημαντικές εξελίξεις στην βιομηχανική ιστορία της περιοχής.

Η ίδρυση της Πατρινής οινοπνευματοποιίας Σπηλιόπουλου το 1895 και η πορεία της στο χρόνο

Εκπροσωπώντας την τέταρτη γενιά στην αρχαιότερη οινοπνευματοποιία της Ελλάδας και μια από τις παλιότερες της Ευρώπης, ο Γιώργος Σπηλιόπουλος, είχε μιλήσει στο thebest.gr, τo 2016. 

Γιώργος Σπηλιόπουλος-Ο χρηματιστής της UBS Bank που ανέλαβε τα ηνία μιας οικογενειακής επιχείρησης 120 χρόνων μας συστήνει την πρώτη ελληνική βότκα - Και είναι πατρινή!

Η ιστορία της Πατρινής εταιρείας

Η εταιρεία Β.Γ. Σπηλιόπουλος, με έδρα την Πάτρα, αποτελεί την πιο παλιά οινοπνευματοποιία στην Ελλάδα.

Στην Ελλάδα του 1895 ξεκινούσε μια δύσκολη περίοδος καθώς η οικονομία της στηριζόταν σχεδόν αποκλειστικά στην παραγωγή,  εμπορία και εξαγωγή της σταφίδας στις χώρες της Δ. Ευρώπης, μια παραγωγή που έμεινε αδιάθετη όμως καθώς σταμάτησαν οι εξαγωγές. Εκείνη την εποχή ο Βασίλειος Σπηλιόπουλος εγκατέστησε μια μονάδα παραγωγής αιθυλικής αλκοόλης, δηλαδή καθαρού οινοπνεύματος, χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη τα περισσεύματα της σταφίδας.

Η εταιρεία εξελίχθηκε στο πέρασμα του χρόνου διευρύνοντας τη γκάμα των προϊόντων της και προσαρμόζοντας την παραγωγή της ανάλογα με τις συνθήκες της εποχής. Έτσι, στη δεκαετία του ‘60 επεκτείνεται στην παραγωγή αποσταγμάτων και οίνων στοχεύοντας τις αγορές του εξωτερικού  ενώ διευρύνει το μερίδιο της στην ελληνική  αγορά οινοπνεύματος.

Η εμπειρία ετών στην απόσταξη και ο εκσυγχρονισμός των μηχανημάτων και των υποδομών της βρίσκει την εταιρεία στο κατώφλι της δεκαετίας του ’70 ως ένα από τα μεγαλύτερα οινοπνευματοποιία, αποσταγματοποιεία και οινοποιεία της Ελλάδας με πρώτες ύλες όπως η σταφίδα κυρίως, αλλά και σύκα ή μελάσα.  Στη δεκαετία του ’80 το αποσταγματοποιίο διαθέτει για πρώτη φορά το πατρινό ούζο ενώ σήμερα στα προϊόντα της, πέρα από το καθαρό οινόπνευμα, συμπεριλαμβάνονται αποστάγματα οίνων, μπράντι, ούζου, εμφιαλωμένοι οίνοι και οίνοι ΠΟΠ όπως Μαυροδάφνη και Μοσχάτο, εμφιαλωμένο ούζο και αλκοολούχα ποτά.

Η 4η γενιά στο τιμόνι άνοιξε πανιά για την πιο εξωστρεφή περίοδο της εταιρείας, με νέα προιόντα και άνοιγμα σε νέες αγορές.

Η Μαυροδάφνη ΠΟΠ, η οινική σημαία της ιστορικής εταιρείας βάζει πλώρη για κατάκτηση δεσπόζουσας θέσης στην εσωτερική αγορά αλλά και τοποθέτηση στην παγκόσμια αγορά.

Πλέον η εταιρεία άλλαξε χέρια και ετοιμάζει νέα προϊόντα με βάση το αλκοόλ στα αμέτρητα βαρέλια παλαίωσης αποσταγμάτων ώστε να κάνουν το ντεμπούτο τους στο τέλος του 2022.

Ποιότητα, εταιρικές αξίες, καινοτομία είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που πάντα η εταιρεία διέθετε και τώρα η 4η γενιά καλείται να τα αναδείξει ακόμα περισσότερο. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις