Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Περιβαλλοντικά και οικολογικά μηνύματα στις Ημερήσιες Παιδικές Κατασκηνώσεις του Δήμου Πατρέων

Περιβαλλοντικά και οικολογικά μηνύματα  ...

Τις υλοποίησε για 8η συνεχή χρονιά ο ΚΟΔΗΠ

Οι Ημερήσιες Παιδικές Κατασκηνώσεις του Δήμου Πατρέων που υλοποίησε ο Κοινωνικός Οργανισμός (ΚΟΔΗΠ) για 8η συνεχή χρονιά, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, προήγαγαν στο εκπαιδευτικό τους πρόγραμμα σημαντικά περιβαλλοντικά και οικολογικά μηνύματα μέσω των πρωτότυπων περιβαλλοντικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος Ενέργειας και Πρασίνου του Δήμου και το προσωπικό του Πάρκου Εκπαιδευτικών Δράσεων Δήμου Πατρέων στην πλαζ της Αγυιάς.

 

Αναλυτικότερα:

Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος Ενέργειας και Πρασίνου/ Τμήμα Περιβάλλοντος και Ενέργειας  του Δήμου, με την  ομάδα  Περιβαλλοντικής  Πληροφόρησης – Εκπαίδευσης   αποτελούμενη από  τους: Κων/νο Κωνσταντακόπουλο (υπεύθυνος), Βασιλική Μπαουστάνου, Ελένη Τρομπούκη, Μυρσίνη Ζούρου και Νίκο Ρομπάκη, ανέλαβε να υλοποιήσει στις δύο κατασκηνώσεις (Πλαζ και Ροΐτικα) και για τις  τρεις  περιόδους  πρόγραμμα  περιβαλλοντικής  εκπαίδευσης στους τομείς:

ü Ανακύκλωση υλικών

ü Εξοικονόμηση νερού

ü Βιοποικιλότητα

ü Εξοικονόμηση ενέργειας

Για την παρουσίαση όλων αυτών, αξιοποιήθηκε το υλικό των Κέντρων Περιβαλλοντικής Πληροφόρησης του Δήμου Πατρέων (Σπίτι Νερού, Κέντρο Παναχαϊκού, Κέντρο Βιομάζας) δηλαδή video, παρουσιάσεις ppt, φύλλα εργασίας  όπως το ανθρακικό και  το υδατικό αποτύπωμα, το IQ  της ανακύκλωσης,  περιβαλλοντικά  παιχνίδια  κ.α.

Παράλληλα και ανάλογα με την ηλικία των παιδιών αξιοποιήθηκαν δράσεις  ζωγραφικής, κατασκευών προσαρμοσμένες στις θεματικές του προγράμματος.

 

Επίσης, ο υπεύθυνος γεωπόνος του Πάρκου Εκπαιδευτικών Δράσεων Δήμου Πατρέων, Χρήστος Τσόκος, πραγματοποίησε γεωπονικές δράσεις, όπου τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τα αρωματικά φυτά (βασιλικός, δυόσμος, μέντα, θυμάρι, λεβάντα, ρίγανη) που υπάρχουν στο Πάρκο και να γνωρίσουν τις χρήσεις τους όπως π.χ. τις φαρμακευτικές ιδιότητες.  Ακόμη, κατά τη διάρκεια των κατασκηνώσεων τα παιδιά φρόντιζαν το δενδροκομείο του πάρκου εφαρμόζοντας κατάλληλες καλλιεργητικές τεχνικές που αφορούσαν το κλάδεμα και το πότισμα αφού είχε προηγηθεί μάθημα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Επιπρόσθετα, έγινε επίδειξη του εξοπλισμού και της κατάλληλης συνδεσμολογίας ενός αρδευτικού δικτύου στα πλαίσια της κατασκευής ενός λαχανόκηπου. Τέλος, με την ολοκλήρωση της κατασκήνωσης μοιράστηκαν στα παιδιά σπορόφυτα λεβάντας ως ενθύμιο. Τα μοσχεύματα λεβάντας προήλθαν από τα προϋπάρχοντα φυτά του πάρκου.

 

Το ενδιαφέρον των παιδιών και η ενεργή  συμμετοχή τους σε κάθε μια από τις δράσεις  των κατασκηνώσεων,  αποδεικνύει την επιτυχία  της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που ενέταξε ο Δήμος στο πρόγραμμα των Ημερήσιων Παιδικών Κατασκηνώσεων

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις