Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ώρα Πατρών: Καμπανάκι στη Δημοτική Αρχή από το Συνήγορο του Πολίτη

Ώρα Πατρών: Καμπανάκι στη Δημοτική Αρχή ...

Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης

Στην ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης Ώρα  Πατρών αναφέρεται:

Με την κλιματική αλλαγή να κάνει ολοένα και περισσότερο αισθητή την παρουσία της, τη θερμοκρασία τους θερινούς μήνες να χτυπά κόκκινο, ενώ ήδη η Ευρώπη πλήττεται από ξηρασία, αναγκαίες είναι παρεμβάσεις για την ανάσχεση του φαινομένου του θερμοκηπίου..
Ο σεβασμός στη φύση και μικρές πρακτικές λύσεις μπορεί να λειτουργήσουν ανασχετικά στο φαινόμενο.
Ο Συνήγορος του Πολίτη έρχεται να βάλει τέλος έπειτα από πλήθος καταγγελιών στη συστηματική καρατόμηση δέντρων.
Χαρακτηριστική είναι και η καρατόμηση δεκάδων δέντρων στο Δήμο Πατρέων.
Το νομικό πλαίσιο για την κοπή των δέντρων σε κοινόχρηστους χώρους είναι σαφές, εν τούτοις δεν ισχύει κάτι τέτοιο για την κλάδευση αυτών.
Η κλάδευση πραγματοποιείται πολλές φορές από ιδιωτικά συνεργεία, υπαλλήλους που δεν φαίνεται να διαθέτουν την κατάλληλη εμπειρία με αποτέλεσμα να βλάπτεται τελικά η υγεία του δέντρου. Είναι αναγκαίο να ακολουθείται συγκεκριμένος τρόπος κλάδευσης ανά είδος δέντρου, τονίζει στην έκθεσή του.
Τα δέντρα αποτελούν σημαντικούς ρυθμιστές της θερμοκρασίας εντός του οικιστικού ιστού με κρίσιμη συμβολή στη μείωση του αστικού θορύβου και στην απορρόφηση των επικίνδυνων ατμοσφαιρικών ρύπων.
Ειδικά για τις περιπτώσεις μη ορθολογικής κλάδευσης των δέντρων ο Συνήγορος του Πολίτη επικαλείται έγγραφο του ΓΕΩΤΕΕ, που επιβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει ορθή διαχείριση του αστικού πρασίνου, καθώς οι κλαδεύσεις πραγματοποιούνται από τεχνικό προσωπικό που δεν διαθέτει τις απαιτούμενες γνώσεις και την ανάλογη εμπειρία.
Τους προηγούμενους μήνες η παράταξή μας πρωτοστάτησε για την κοπή των ευκαλύπτων στην Αγίας Σοφίας που τους προστάτευε προεδρικό διάταγμα και το σεβάστηκε ακόμα και το σούπερ μάρκετ που είχε ανοίξει πριν μερικά χρόνια. Δεν τους σεβάστηκε ωστόσο η δημοτική αρχή. Μετά την κατακραυγή μας και τη διαμαρτυρία των κατοίκων, κατέφυγαν στο τέχνασμα να τους "μεταφυτεύσαν" όπως ισχυρίστηκαν, στην πλαζ όπου ξεράθηκαν.
Χαρακτηριστικό το απόσπασμα που ο δήμαρχος απαντούσε στο δημοτικό συμβούλιο, σε ερώτηση του επικεφαλής μας, ότι ευδοκιμούν, για να τον διακόψει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος διαψεύδοντάς τον ότι ξεράθηκαν. Τόση ευαισθησία!!!
Την ίδια τύχη της καρατόμησης είχαν τα δέντρα της Κωνσταντινουπόλεως και της Πλαζ. Στις διαμαρτυρίες της παράταξής μας και πολιτών δεχθήκαμε επίθεση ότι "λαϊκίζουμε".
Έρχεται σήμερα ο συνήγορος του Πολίτη να επιβεβαιώσει τις καταγγελίες μας.
Απαιτείται η δημιουργία κατάλληλου νομικού πλαισίου για την επέκταση της εφαρμογής των τεχνικών προδιαγραφών σε εργασίες αυτεπιστασίας και παροχής υπηρεσιών στη διαχείριση του πράσινου.
Αναγκαία είναι η στελέχωση των υπηρεσιών με το κατάλληλο προσωπικό ώστε οι εργασίες να πραγματοποιούνται από άτομα που διαθέτουν τις απαραίτητες γεωπονικές γνώσεις.
Η Ώρα Πατρών με ιδιαίτερη ευαισθησία στο οικολογικό κίνημα θα συμβάλει στην προσπάθεια μείωσης του φαινομένου του θερμοκηπίου, αλλά και την αύξηση του πράσινου στην πόλη μας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις