Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μεσσηνία: Πώς οι Αρχές έφθασαν στα ίχνη του φερόμενου ως δράστη – "Με είχε φεσώσει, θόλωσα" τα πρώτα λόγια του 50χρονου

Μεσσηνία: Πώς οι Αρχές έφθασαν στα ίχνη ...

Εντοπίστηκε όταν πήγε να επισκεφθεί τη γυναίκα στο γενικό νοσοκομείο

Αναστατωμένη εξακολουθεί να είναι η κοινωνία στην Ανάληψη Μεσσήνης από τη χημική επίθεση που δέχθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης η 49χρονη γυναίκα από τον πρώην σύζυγό της την ώρα που πήγε να ανοίξει το κατάστημα καθαρισμού ιματισμού στο οποίο εργάζεται.  Οι οικονομικές διαφορές φαίνεται πως ήταν το κίνητρο της ειδεχθούς επίθεσης με καυστικό υγρό που φέρεται να εξαπέλυσε ο 50χρονος κατά της 49χρονης πρώην συζύγου του.

Οι δείκτες του ρολογιού έδειχναν 4.00 τα ξημερώματα όταν η 49χρονη είδε έναν άνδρα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του να την προσεγγίζει και να προσπαθεί να θέσει στο στόμα και τη μύτη της ένα πανί το οποίο είχε εμποτίσει με ένα υγρό. Όπως προκύπτει  η γυναίκα αντιστάθηκε και τότε ο 50χρονος φλερεται να της έριξε το υγρό απευθείας από μία φιάλη που κρατούσε και στη συνέχεια εξαφανίστηκε. 

Το ζευγάρι χώρισε το 2015, και μεταξύ τους, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, υπήρχαν κάποιες προστριβές κυρίως γιατί ο άνδρας δεν κατέβαλε την προβλεπόμενη διατροφή.  Ωστόσο, δεν υπάρχει καταγεγραμμένη καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία.

Η 49χρονη πριν από λίγους μήνες του φέρεται να ζήτησε να επιστρέψει στο σπίτι γιατί είχε σοβαρά οικονομικά προβλήματα και δεν είχε πού να μείνει με τα παιδιά της. Έτσι το τελευταίο χρονικό διάστημα ο φερόμενος ως δράστης και θύμα ζούσαν μαζί, κάτω από την ίδια στέγη.  Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι η σχέση τους ήταν “συμβατική” και οι δυο τους είχαν ξεκαθαρίσει ότι δεν υπήρχε τίποτα ερωτικό ανάμεσά τους.

 Ο 50χρονος, ο οποίος έχει ομολογήσει την πράξη του, αντιμετωπίζει την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση

Ο φερόμενος ως δράστης φέρετια να είπε στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς ότι οι λόγοι που τον οδήγησαν να ρίξει άκουα φόρτε (υδροχλωρικό οξύ) στην πρώην σύζυγό του ήταν καθαρά οικονομικοί. “Με είχε φεσώσει, χρωστούσε παντού. Είχε κάνει οικονομικά ανοίγματα στα οποία δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει και έπαιρνε διαρκώς χρήματα από εμένα. Θόλωσα και το έκανα” φέρεται να υποστήριξε, ενώ δήλωσε μετανιωμένος και ζήτησε συγγνώμη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η γυναίκα δεν κατάλαβε ποιος ήταν ο άνδρας που της επιτέθηκε, γιατί φορούσε μαύρα ρούχα. Ωστόσο, από την περιγραφή που έκανε στους αστυνομικούς, εκείνοι σχημάτισαν τον σωματότυπό του και όταν εκείνος την επισκέφθηκε στο νοσοκομείο για να “θολώσει” τα νερά, τον προσήγαγαν. Εξάλλου, τον υποψιάζονταν από την πρώτη στιγμή και τον είχαν βάλει στο κάδρο.

Η γυναίκα νοσηλεύεται από χθες στο γενικό νοσοκομείο Καλαμάτας καθώς αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στο ένα μάτι. Η Ελένη Αλειφέρη, διοικήτρια νοσοκομείου Καλαμάτας όπου νοσηλεύεται η 49χρονη, μιλώντας στην ΕΡΤ σχετικά με την εξέλιξη της υγείας της σημείωσε πως «είναι ένα πολύ σοβαρό περιστατικό όσον αφορά την εξέλιξη της υγείας στο δεξί της μάτι. Έχει χημικό έγκαυμα τρίτου – τέταρτου βαθμού. Είναι πολύ σοβαρή η κατάσταση στο μάτι της. Υπάρχει κίνδυνος απώλειας της όρασής της».

«Χρειάζεται εβδομάδες παρακολούθησης προκειμένου να φανεί αν βελτιώνεται ή όχι» είπε η διοικήτρια νοσοκομείου Καλαμάτας, η οποία αποκάλυψε ότι εκτός του συγκεκριμένου εγκαύματος δεν αντιμετωπίζει άλλα προβλήματα.

Όπως τόνισε η κ. Αλειφέρη από τη συνομιλία που είχε μαζί της, πρόκειται για μια πολύ δυνατή γυναίκα. «Παρά το σοκ που έχει υποστεί μου έδωσε την εντύπωση ότι είναι δυνατή και αυτή η δύναμή της θα βοηθήσει στη συνέχεια στη δύσκολη πορεία που έχει μπροστά της».

 Σχολιάζοντας το αποτρόπαιο περιστατικό βίας η κ. Αλειφέρη δήλωσε για την πολύτεκνη μητέρα ότι όλο το προσωπικό του νοσοκομείου είναι συγκλονισμένο.

«Πέρα από τη φαρμακευτική στήριξη παρέχουμε και ψυχολογική στήριξη και αν χρειαστεί οτιδήποτε άλλο θα είμαστε κοντά της» δήλωσε η κ. Αλειφέρη.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις