Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Η απάντηση Οικονόμου στον Ακάρ: Καλή ιδέα να κάνουμε αγώνα ειρήνης ανοικτής θαλάσσης με Έλληνες και Τούρκους κολυμβητές

Η απάντηση Οικονόμου στον Ακάρ: Καλή ιδέ...

"Να δούμε πιο αποφορτισμένα το όλο ζήτημα "

Ο Χουλουσί Ακάρ προκάλεσε την Ελλάδα για άλλη μια φορά, απειλώντας πως Τούρκοι μπορούν να κάνουν απόβαση στο Καστελόριζο… κολυμπώντας. Η ελληνική πλευρά, δια του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, του απάντησε πως καλό θα ήταν οι τόνοι να πέσουν.

Ερωτηθείς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών για τη δήλωση – πρόκληση του Χουλουσί Ακάρ πως «αν θέλει ο Θεός, μπορεί να έρθουμε (κολυμπώντας στο Καστερόλιζο)», ο Γιάννης Οικονόμου έκανε μια… πρόταση.

Για τους Τούρκους κολυμβητές, είπε, «μια καλή ιδέα θα ήταν να γίνει ένας αγώνας ειρήνης ανοικτής θαλάσσης με Έλληνες και Τούρκους κολυμβητές. Είναι καλύτερα να δούμε πιο αποφορτισμένα το όλο ζήτημα και να μην δημιουργούνται εστίες έντασης. Το χρειάζεται η Ευρώπη και οι δυο χώρες».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε και για το γεγονός πως σήμερα (09.08.2022) η Τουρκία ετοιμάζεται με… φιέστα να στείλει στην ανατολική Μεσόγειο το γεωτρύπανο Αμπντούλ Χαμίντ Χαν και τόνισε πως «παρακολουθούμε προσεκτικά και οφείλουμε να είμαστε σε εγρήγορση. Με αποφασιστικότητα και νηφαλιότητα είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε το διεθνές δίκαιο και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Πάντοτε απέναντι στις προκλήσεις η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι τοποθετείται με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα. Τα εθνικά μας δίκαια είναι προστατευμένα και η παγκόσμια κοινότητα έχει εμπεδώσει ότι η Ελλάδα είναι με την πλευρά του δικαίου. Θέλουμε ειρήνη και σταθερότητα και θα την υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο. Την πλειοδοσία δηλώσεων την παρακολουθούμε και δεν θα προσθέσει κάτι παραπάνω στην εξέλιξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Είμαστε δύναμη ειρήνης και ασφάλειας».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις