Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το καλοκαίρι της Εστίασης στην Αχαΐα- Μειωμένη η κίνηση και χωρίς προσωπικό! «Είναι σαν ο κόσμος να μη θέλει να δουλέψει»

Το καλοκαίρι της Εστίασης στην Αχαΐα- Με...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

«Τώρα που μπήκε ο Αύγουστος και  έχουν έρθει ετεροδημότες, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με το προσωπικό» λέει ο Σπ. Στεργίου

 

Δύσκολο είναι το φετινό καλοκαίρι για την εστίαση στην Αχαΐα. Εκτός από τη μειωμένη κίνηση στα μαγαζιά, μεγάλο πρόβλημα είναι η έλλειψη προσωπικού που φέρνει ως αποτέλεσμα υπερωρίες από τους εργαζόμενους αλλά και αδυναμία από την πλευρά των καταστημάτων να εξυπηρετήσουν πελάτες.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr ο επιχειρηματίας Σπύρος Στεργίου, «η έλλειψη προσωπικού είναι μεγάλο πρόβλημα αυτό το καλοκαίρι. Παρόλο που τα περισσότερα μαγαζιά δίνουν μεγαλύτερους μισθούς από αυτούς που ορίζει η συλλογική σύμβαση εργασίας δεν μπορούν να βρουν άτομα να εργαστούν στα μαγαζιά. Πολλές φορές οι εργαζόμενοι δουλεύουν υπερωρίες ενώ άλλες αδυνατούμε να εξυπηρετήσουμε τους πελάτες. Είναι σαν ο κόσμος να μη θέλει να δουλέψει. Βάζουμε αγγελίες, μας τηλεφωνούν αλλά δεν παίρνουν την απόφαση».

Όπως αναφέρει, «φαίνεται ότι αρκετός κόσμος ζει με επιδόματα ενώ όσο περνούν τα χρόνια η κοινωνία εξελίσσεται και αποφεύγονται οι κοπιώδεις δουλειές. Από την άλλη ίσως είναι πολλά πλέον τα μαγαζιά και τα ξενοδοχεία που έχουν απορροφήσει το εργατικό δυναμικό. Στις πιο οικογενειακές επιχειρήσεις επιστρατεύονται συγγενείς όμως και αυτό δεν είναι εύκολο. Για να εργαστεί κάποιος σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος πρέπει να εφοδιαστεί με χαρτιά από την αστυνομία, από γιατρούς, δεν μπορεί να γίνει από τη μία μέρα στην άλλη».

Όπως εξηγεί ο κ. Στεργίου, «Ο Ιούνιος και ο Ιούλιος ήταν κακοί μήνες για την εστίαση. Τα δύο προηγούμενα χρόνια, μετά τις καραντίνες ο κόσμος βγήκε περισσότερο καθώς προφανώς είχε μαζέψει και κάποια χρήματα. Φέτος ο κόσμος είναι πιο μαζεμένος. Τώρα που μπήκε ο Αύγουστος και  έχουν έρθει ετεροδημότες, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με το προσωπικό. Δεν θα λυθεί αυτό το θέμα γιατί και καταστήματα εστίασης αυξάνονται όπως και τα ξενοδοχεία- καταλύματα».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις