Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Πάτρα: ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από την ξεχωριστή εκδήλωση «Για την Κύπρο, την Δημοκρατία, την Δικαιοσύνη, την Ελευθερία!»

Πάτρα: ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από την ξεχωριστή εκδή...

Πραγματοποιήθηκε στις 20/7/2022 στο θεατράκι της Μαρίνας & ήταν αφιερωμένη στην Κύπρο, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 48 χρόνων από την Τουρκική εισβολή

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση σε σύλληψη και καλλιτεχνική διεύθυνση του διεθνούς Πατρινού συνθέτη Αλέξανδρου Χάχαλη, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Πάτρα, στο Θεατράκι της Μαρίνας, στην Ηρώων Πολυτεχνείου την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022, ώρα 21:00 - 23:00.

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στην Κύπρο, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 48 χρόνων από την Τουρκική εισβολή, με γνώμονα τις διαχρονικές και κεκτημένες αξίες του Ανθρώπου, όπως η Δικαιοσύνη και η Ελευθερία. Κέρδισε μάλιστα το ενδιαφέρον του κοινού και απέσπασε διθυραμβικά σχόλια από τους παρευρισκόμενους, οι οποίοι έσπευσαν να συγχαρούν τους συντελεστές.

Επιφανείς καλλιτέχνες επί σκηνής συνετέλεσαν μία δυναμική, δραματική, επική προσέγγιση των αριστουργηματικών δημιουργιών του εθνικού μας ποιητή Κωστή Παλαμά (Κύπρος, Η Νίκη), του Κυριάκου Χαραλαμπίδη (Ωκεανός, Εποχή του Σιδήρου), του Άγγελου Σικελιανού (Το Πανανθρώπινο Εμβατήριο της Ελλάδας), του Ρήγα Φεραίου (Όποιος συλλογάται ελεύθερα, συλλογάται καλά), το θρυλικό επίγραμμα του Σιμωνίδου προς τιμήν τών πεσόντων στις Θερμοπύλες: Ω ΞΕΙΝ’ ΑΓΓΕΛΕΙΝ ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΙΟΙΣ ΟΤΙ ΤΗΔΕ ΚΕΙΜΕΘΑ ΤΟΙΣ ΚΕΙΝΩΝ ΡΗΜΑΣΙ ΠΕΙΘΟΜΕΝΟΙ, όπως και «Της Ανάμνησης Φτερά, της Ψυχής μας τα Ιερά!» και «Της Κυπρίδος το Νησί» του Αλέξανδρου Χάχαλη.

Τοποθετήθηκαν επί του θέματος ο Αντιπεριφερειάρχης Έρευνας, Καινοτομίας και Ανάπτυξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (ΠΔΕ) Φωκίων Ζαΐμης, ο Πρόεδρος της Ενώσεως Κυπρίων Νομού Αχαΐας (ΕΚΝΑ) Οδυσσέας Κουφοπαύλου, ο καταξιωμένος διεθνώς Κύπριος ποιητής Κυριάκος Χαραλαμπίδης, ο Πρόεδρος Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΚΟΕ) Γιώργος Συλλούρης και ο Γεωπολιτικός, Τουρκολόγος, Νομικός και Δημήτρης Σταθακόπουλος.

Το σχήμα των καλλιτεχνών απαρτιζόταν από διεθνούς φήμης μουσικούς, όπως ο συνθέτης και ποιητής Αλέξανδρος Χάχαλης, οι υψίφωνοι Κατερίνα Μηνά και Αγάπη Παπαμήτσου, ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος στα έγχορδα/νυκτά και οι κρουστοί Κώστας Ακτύπης και Νίκος Τουλιάτος. Το πάνθεον των καλλιτεχνών έκλεισε ο αφηγητής Κώστας Γιαλίνης και η συντονίστρια της εκδήλωσης, συγγραφέας/ποιήτρια Ζαχαρούλα Παπαδάκη και ο σκηνοθέτης/κινηματογραφιστής Δημήτρης Ζησόπουλος.

Την αξιόλογη εκδήλωση συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (ΠΔΕ) και ο Πολιτιστικός Οργανισμός «Απόλλωνος Ναός», με την στήριξη της Ένωσης Κυπρίων Νομού Αχαΐας (ΕΚΝΑ), της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας (Ο.Κ.Ο.Ε.) και της Enalia Events.

Ευχαριστίες προς τους:

Αλέξανδρο Χάχαλη, Συνθέτης, Πρόεδρος του Πολιτιστικού Σωματείου “Απόλλωνος Ναός”

Οδυσσέα Κουφοπαύλου, Πρόεδρος της Ενώσεως Κυπρίων Νομού Αχαΐας (ΕΚΝΑ)

Γιώργο Συλλούρη, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΚΟΕ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στην πολύπαθη Κύπρο, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 48 χρόνων από το προδοτικό πραξικόπημα και την βάρβαρη Τουρκική εισβολή, με γνώμονα τις διαχρονικές και με ωκεανούς αίματος κεκτημένες αξίες του Ανθρώπου, όπως η Δικαιοσύνη και η Ελευθερία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture