Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

σπιράλ: Επίσκεψη Πέτρου Ψωμά στο ΣΟΨΥ και συνάντηση με το ΔΣ

σπιράλ: Επίσκεψη Πέτρου Ψωμά στο ΣΟΨΥ κα...

Η θέση της παράταξης για το «Καφέ ΓΕΦΥΡΕΣ» και για τη σχέση Δήμου - ΣΟΨΥ

Την απόλυτη στήριξη της δημοτικής παράταξης «σπιράλ» στο αίτημα του Συλλόγου Οικογενειών για την Ψυχική Υγεία (ΣΟΨΥ) να επαναλειτουργήσει στην Πάτρα το καφέ «ΓΕΦΥΡΕΣ» είχε την ευκαιρία να καταθέσει ο Πέτρος Ψωμάς στο ΔΣ του συλλόγου, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στα γραφεία της οδού Κανάρη. Το καφέ, που απασχολούσε επαγγελματικά άτομα του συλλόγου, έχει πάψει να λειτουργεί εδώ και αρκετούς μήνες και δικαίως εκφράζεται δημόσια η αγανάκτηση για το ότι «μια πόλη σαν την Πάτρα δεν κατάφερε να κρατήσει ανοιχτή μία κοινωνική δομή που λειτουργούσε με υποδειγματικό τρόπο, ενώ άλλες περιοχές της χώρας στηρίζουν, εδώ και χρόνια, αντίστοιχες δομές». 

Το σπιράλ δεσμεύεται να συνδράμει τον ΣΟΨΥ στην προσπάθεια που έχει ξεκινήσει για να αποκτήσει η Πάτρα μία πρότυπη δομή επαγγελματικής στήριξης των ατόμων με ψυχικά νοσήματα. Η προσπάθεια αυτή πρέπει, πράγματι, να γίνει υπόθεση της πόλης και να στηριχτεί απ’ όλους. Άλλωστε, εκ του νόμου, οι δήμοι υποχρεούνται να διαθέτουν ακίνητα για τη στέγαση τέτοιων δομών. 

Ο Πέτρος Ψωμάς και οι συνεργάτες του (τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, Ευαγγελία Βαβαρούτα και Χάρης Κοντογιαννάτος και το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, Μαρία Γούβη) εξήγησαν τους λόγους για τους οποίους το σπιράλ δεν θεωρεί τον διεκδικούμενο  χώρο στη μαρίνα (πρώην «Λάγιος») ιδανική λύση για τη συγκεκριμένη περίπτωση. Αντιθέτως, προσήλθαν στη συνάντηση προετοιμασμένοι και πρότειναν μία σειρά από εναλλακτικές προτάσεις (δημοτικά ακίνητα, κληροδοτήματα, ανοικτούς χώρους με προσθήκη κτίσματος, εναλλακτικές λύσεις ακόμα και μίσθωση χώρου από τον Δήμο Πατρέων) προκειμένου να λυθεί το ζήτημα, σωστά, άμεσα και οριστικά.

Χώρος πρέπει να βρεθεί και να λειτουργήσει όπως ακριβώς το σχεδιάζει ο ΣΟΨΥ «ως καφέ, εστιατόριο αλλά και ως χώρος που θα διατίθεται για παρουσιάσεις βιβλίων και άλλων εκδηλώσεων, αποτελώντας σημείο αναφοράς για την πόλη μας, όχι μόνο ως ένας σύγχρονος πολυχώρος αλλά και ως χώρος που θα εκπέμπει την ευαισθησία της τοπικής κοινωνίας απέναντι στους ψυχικά πάσχοντες». Η δε σχέση του δήμου με τον σύλλογο πρέπει να είναι ανοικτή και ειλικρινής, σχέση διαρκούς υποστήριξης σε όλα τα επίπεδα. 

Ο Πέτρος Ψωμάς προσφέρθηκε να φέρει το θέμα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να ληφθεί δεσμευτική απόφαση από την πλευρά του δήμου. Ακολούθησε διεξοδική συζήτηση και για άλλα αιτήματα του συλλόγου που αφορούν το δήμο (κυρίως την εξασφάλιση κατάλληλου χώρου για τη λειτουργία ενός νέου «Κέντρου ημερήσιας φροντίδας ανηλίκων και εφήβων ψυχιατρικών παθήσεων») και για γενικότερα ζητήματα που απασχολούν τον ΣΟΨΥ, τα μέλη του, τους εργαζόμενους στη δομή και τους συνανθρώπους μας που ευεργετούνται από τη λειτουργία του. 

Από πλευράς ΣΟΨΥ στη συνάντηση συμμετείχαν οι: Χριστίνα Μπίκου (Πρόεδρος), Θεοδώρα Μπούμπουκα (Αντιπρόεδρος), Ανδρέας Καρλής (Γραμματέας), Φωτεινή Μπούμπουκα (Ταμίας), Τρισεύγενη Δούκα (Μέλος), Γιάννης Χαραμίδης (Μέλος) και Σταύρος Ζαρναβέλης (Σύμβουλος).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις