Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Πολλή οχλαγωγία, πολύς ντόρος για το θερινό δημοτικό θέατρο

Πολλή οχλαγωγία, πολύς ντόρος για το θερ...
Παύλος Τσεκούρας

Του Παύλου Τσεκούρα

Τον Πελετίδη επικρίνει εδώ και μέρες σε εφημερίδες, κοινωνικά μέσα δικτύωσης κτλ , γνωστό συριζοπεριβάλλον -και όχι μόνο-, διότι λέει δεν έφτιαξε πολύ μεγάλο και μόνιμο ανοιχτό θέατρο. Δυστυχώς, οι αμέσως προηγούμενοι που έφτιαξαν ανοιχτό θέατρο στην Πάτρα ήταν οι Ρωμαίοι!!!

«Καραγκιόζ μπερντέ», «αυλή σούπερ μάρκετ», «πολύ καλό για πανηγύρι χωριού», «ντροπή για την πόλη», «αίσχος»…Τέτοιους και ακόμη χειρότερους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς επεφύλαξαν, για το θερινό δημοτικό θέατρο.

Όπως λέει ο λαός μας όμως, "Βαράνε το σαμάρι να ακούσει το γομάρι".

Η αλήθεια:

Το Μάιο, το υπουργείο Πολιτισμού επισήμως ανακοίνωσε το κλείσιμο του Ρωμαϊκού Ωδείου (για εργασίες συντήρησης). Ο Πολιτιστικός Οργανισμός  του Δήμου Πατρέων έπρεπε να αποφασίσει: Να ακυρώσει τις εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ ή να βρει άλλη λύση σε διάστημα μικρότερο του ενός μήνα; Επιλέχτηκε η δεύτερη εκδοχή.

 

Σε όλες τις εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ που φιλοξενούνται σε αυτό, το «ευτελές θέατρο» κατακλύζεται από κόσμο.

 

  Λοιπόν! Ναι, δεν είναι τέλειο το θέατρο, δεν έχει βελούδινες καρέκλες, δεν "σκοτώθηκαν" εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για την κατασκευή του, ναι δεν είναι  Επίδαυρος, καθότι είναι προσωρινό, και ναι χωρούν διορθώσεις.

  Αλλά άλλο τούτο και άλλο τα τόσα χολερά, υβριστικά σχόλια.

Προδίδουν στόχευση πέρα απ΄ το θέατρο. Στοχεύουν τον… "χειρότερο Δήμαρχο όλων των εποχών" όπως χαρακτηριστικά και ανερυθρίαστα αποκαλούν το δήμαρχο που εργάζεται με αυταπάρνηση καθημερινά γι αυτή την πόλη. Το δήμαρχο που δεν φωτογραφίζεται με ημίψηλα και γυαλιστερά κοστούμια. Το δήμαρχο που δεν είναι δημοσιοσχεσίτης. Που δεν είναι οσφυοκάμπτης. Που δεν έχει αφήσει ο ίδιος και οι αντιδήμαρχοι, έργο για έργο αδιεκδίκητο. Τον δήμαρχο που από την πρώτη μέρα που ανέλαβε τη δημοτική αρχή, ξεχρεώνει τις τεράστιες οφειλές και κλείνει τις «μαύρες τρύπες» των προηγούμενων. Τον δήμαρχο των έργων. Τον κομμουνιστή Πελετίδη!

  Νομίζοντας οι αφελείς ότι με τις ύβρεις τους θα πλήξουν τον Πελετίδη, εκτίθενται ανεπανόρθωτα και προσβάλλουν τα  έργα, τους δημιουργούς και τους χιλιάδες πατρινούς και πατρινές που απολαμβάνουν καθημερινά τις δράσεις και εκδηλώσεις πολιτισμού.

  Όσο για τον Πελετίδη, του αρκούν τα χειροκροτήματα αποδοχής που εισπράττει από τον κόσμο όταν ακούγεται από το μικρόφωνο ότι ο δήμαρχος παραβρίσκεται. Του αρκούν οι ειλικρινείς θερμές ευχαριστίες που δέχεται από όλους τους συντελεστές τον παραστάσεων.

 

   Οι επικριτές του θερινού δημοτικού θεάτρου «ξεχνούν» την περιβόητη "Πάτρα-Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2006" και το μεγάλο φαγοπότι. Ήταν τότε πρωταγωνιστές αυτοί οι ίδιοι και δημοτικές αρχές ήταν οι παρατάξεις που στηρίζουν και τα κόμματά τους ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ (σημερινός ΣΥΡΙΖΑ).

Ξεχνούν όσοι στάζουν χολή για την κόκκινη δημοτική αρχή, ότι τον πακτωλό χρημάτων του 2006 –τα 25,5 εκατομμύρια για 5!!!!!!! έργα, αντί για 18 διακηρυγμένα- αλλά και των επόμενων χρόνων τον διαχειρίστηκαν, άλλες δημοτικές αρχές που αντί να κάνουν έργα υποδομής για την πόλη, χρηματοδοτούσαν και σπαταλούσαν τεράστια κονδύλια για την ανάδειξη και συντήρηση ιδιωτικών κτηριακών υποδομών!!!! (Πτωχοκομείο-Ρουαγιάλ 350.0000, πρώην κτήριο Μαραγκόπουλου 320.000, πρώην Μύλοι Αγίου Γεωργίου 250.000, Αχαΐα Κλάους 250.000). Σύνολο: 1.120.000 ευρώ μόνο η…ενίσχυση ιδιωτών.

   Ας πούμε λοιπόν τα αληθινά στοιχεία για το θερινό δημοτικό θέατρο Πατρών:

  Κατασκευάστηκε ένα θέατρο επαρκέστατο, αξιοπρεπέστατο για να καλύψει τις έκτακτες ανάγκες του διεθνούς φεστιβάλ Πάτρας, λόγω των έργων αποκατάστασης και ανάπλασης που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Ρωμαϊκό Ωδείο αλλά και στο Εργοστάσιο Τέχνης «Θάνος Μικρούτσικος». Το θερινό λοιπόν θέατρο Πατρών το δημιούργησε ο Δήμος και ο Πολιτιστικός Οργανισμός με ίδιες δυνάμεις, με ελεγχόμενο κόστος και τη μέριμνα ώστε αυτό να σέβεται τα καλλιτεχνικά έργα, τους δημιουργούς και βεβαίως το θεατρόφιλο κοινό της πόλης.

  Χιλιάδες συμπολίτες και συμπολίτισσες παρακολουθούν και απολαμβάνουν  πλήθος ποιοτικών εκδηλώσεων, κορυφαίων δημιουργών στο τρίμηνο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας. Χαίρονται και συγχαίρουν το Δήμο και τον Πολιτιστικό Οργανισμό.

  Αυτό αρκεί και αφήνει στη γκρίνια και στη μιζέρια τους κακοπροαίρετους.

Ενδεικτικά φέτος απολαύσαμε και θα απολαύσουμε:

 «Συμπέθεροι από τα Τίρανα», «Μήδεια», «Γυάλινος κόσμος», «Vamos orchestra», «Κατά φαντασίαν ασθενής», «Αντιγόνη»,  «Το όνειρο ενός γελοίου», «Φιλοκτήτης», «Θεσμοφοριάζουσες», «Ο κουρέας της Σεβίλλης», «Ιφιγένεια εν Αυλίδι», «Προμηθέας Δεσμώτης».

Περιθώρια βελτίωσης του θεάτρου ασφαλώς υπάρχουν και τα αναδεικνύει η  χρήση του χώρου. Άλλο όμως αυτό και άλλο η κακεντρέχεια που προσβάλλει καλλιτεχνικά έργα, κορυφαίους δημιουργούς και χιλιάδες συμπολίτισσες και συμπολίτες.

  Αλλά το ξέρουμε: ο Πελετίδης και η κόκκινη δημοτική αρχή τους «χάλασε τη σούπα» και το πολιτικό μίσος δεν ορρωδεί προ ουδενός.

 Παύλος Τσεκούρας, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, μέλος της θεατρικής ομάδας

«από κοινού» της Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις