Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Οι Οσκαρικοί «Δρόμοι της Φωτιάς» με τη μουσική του αξέχαστου Vangelis προβάλλεται στη Μυρτιά Αιγίου

Οι Οσκαρικοί «Δρόμοι της Φωτιάς» με τη μ...

Στο πλαίσιο του Θairος Film Festival που διοργανώνει η Κινηματογραφική Λέσχη Αιγίου, με την πολύτιμη αρωγή της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., την Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022 στις 9.30 το βράδυ

Στο πλαίσιο του Θairος Film Festival που διοργανώνει η Κινηματογραφική Λέσχη Αιγίου, με την πολύτιμη αρωγή της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., την Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022 στις 9.30 το βράδυ στην Μυρτιά Αίγιου (πάρκινγκ cafe restaurant «Νησί»), θα προβληθεί η τιμημένη με το βραβείο Όσκαρ καλύτερης ταινίας «Chariots of fire - Οι δρόμοι της φωτιάς» παραγωγής 1981 σε σκηνοθεσία του Χιου Χάντσον.

Η ταινία παρουσιάζει την αληθινή ιστορία των Βρετανών ερασιτεχνών δρομέων Χάρολντ Έιμπραχαμς και Έρικ Λίντελ, οι οποίοι συμμετείχαν στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισίου το 1924, στον απόηχο του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Και οι δύο αθλητές προπονήθηκαν σκληρά (για διαφορετικούς λόγους ο καθένας) με απώτερο στόχο το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα των 100 μέτρων.

Το σημαντικό αυτό φιλμ τιμήθηκε με τέσσερα Όσκαρ (από τις επτά συνολικά υποψηφιότητες που είχε). Πήρε τα Όσκαρ Καλύτερης ταινίας, σεναρίου, κοστουμιών και μουσικής για το πασίγνωστο θέμα του συνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου. Το Όσκαρ σκηνοθεσίας είχε εκείνη τη χρονιά πάρει ο Γουόρεν Μπίτι για το φιλμ «Κόκκινοι – Reds».  

Στους «Δρόμους της Φωτιάς» πρωταγωνίστησαν οι: Μπεν Κρος, Ίαν Τσάρλεσον, Ναίτζελ Χέιβερς, Τσέρυλ Κάμπελ, Ίαν Χολμ, Μπραντ Ντέιβις, Κένεθ Μπράνα.

Διάρκεια: 123 λεπτά

Είσοδος ελεύθερη για το κοινό.

Η προβολή είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Βαγγέλη Παπαθανασίου, ο οποίος απεβίωσε στις 17 Μαΐου 2022, στο Παρίσι, σε ηλικία 79 ετών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture