Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στάχτη περισσότερα από 20.000 στρέμματα και δεκάδες περιουσίες στην Πεντέλη

Στάχτη περισσότερα από 20.000 στρέμματα ...

Ξεκίνησαν οι αυτοψίες στα καμένα

Εικόνες βιβλικής καταστροφής με στάχτες, αποκαΐδια, σπίτια, επιχειρήσεις και αυτοκίνητα που έγιναν παρανάλωμα του πυρός και σκορπούν θλίψη και απόγνωση, έρχονται από την Πεντέλη.
Το θλιβερό διήμερο που αφήνουν πίσω τους οι φωτιές στην Αττική, με αποκορύφωμα την πύρινη κόλαση στην ευρύτερη περιοχή της Πεντέλης - Διώνη, Ντράφι, Ανθούσα, Παλλήνη και Παλαιά Πεντέλη - και εν συνεχεία τις μεγάλες πυρκαγιές που ξέσπασαν σε Μέγαρα και Σαλαμίνα, άφησε πίσω του μόνο καταστροφή.

 

 
Σύμφωνα με την τελευταία εκτίμηση της πυρομετεωρολογικής ομάδας FLAME του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) / meteo.gr, υπολογίζεται ότι η δασική πυρκαγιά της Πεντέλης κατέκαψε περίπου 20.350 στρέμματα.

Επισημαίνεται ότι η έκταση αυτή έχει υπολογιστεί κατά προσέγγιση, καθώς οι περιοχές εντός της περιμέτρου δεν έχουν πληγεί όλες το ίδιο, ενώ αναμένεται και ο περισσότερο ακριβής υπολογισμός από την ενεργοποίηση της υπηρεσίας Rapid Mapping του Ευρωπαϊκού Συστήματος Copernicus.

Οι πρώτες αυτοψίες
Εν τω μεταξύ, ξεκίνησαν το μεσημέρι της Τετάρτης, οι έλεγχοι και οι αυτοψίες από μηχανικούς του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, σε κατοικίες, επαγγελματικούς χώρους και δημόσια κτήρια των πληγέντων Δήμων Πεντέλης και Παλλήνης (Παλλήνη, Γέρακας, Ανθούσα) από την φωτιά της 19ης Ιουλίου.

Στόχος των Αρχών είναι να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία των αποζημιώσεων των πληγέντων.

Έως το τέλος της σημερινής ημέρας διεξήχθησαν αυτοψίες σε 30 κτήρια:

 
Από αυτά 19 αφορούν σε κατοικίες, εκ των οποίων:

οι 4 έχουν κριθεί κατάλληλες για χρήση (κατοικήσιμες),
8 προσωρινά ακατάλληλες για χρήση (χρήζουν επισκευών) και
7 επικίνδυνες για χρήση και οι οποίες θα επανελεγχθούν.
Επίσης, έχουν ελεγχθεί πέντε επαγγελματικοί χώροι, εκ των οποίων ένας είναι κατάλληλος για χρήση, ένας προσωρινά ακατάλληλος και τρεις επικίνδυνοι για χρήση οι οποίοι θα επανελεγχθούν.

Ελέγχθηκαν δύο αποθήκες εκ των οποίων η μία κρίθηκε προσωρινά ακατάλληλη για χρήση και άλλη μία επικίνδυνη για χρήση, η οποία θα επανελεγχθεί.

Τέλος ελέγχθηκαν τέσσερις Ιεροί Ναοί εκ των οποίων οι τρεις κρίθηκαν κατάλληλοι για χρήση και ο ένας προσωρινά ακατάλληλος για χρήση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις