Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Μουσικοχορευτική εκδήλωση στον Κάτω Αλισσό την Παρασκευή 22/7 με τους Χοροσταλίτες

Μουσικοχορευτική εκδήλωση στον Κάτω Αλισ...

Θα συμμετάσχουν & τα χορευτικά της Αγυιάς, του Δήμου Πατρέων και του Συλλόγου "Πείρος"

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αλισσαίων Πείρος προσκαλεί το κοινό σε ένα ξέφρενο παραδοσιακό γλέντι την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022 στις 21:30 στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Κάτω Αλισσού με τους Χοροσταλίτες.

Θα παρευρεθούν και θα συμμετάσχουν τα χορευτικά της Αγυιάς, του Δήμου Πατρέων και του Συλλόγου "Πείρος".

Σας περιμένουμε όλους να διασκεδάσουμε, αναφέρει η πρόσκληση του προέδρου του συλλόγου Αλισσαίων, Δημήτριος Μπαρμπούνης.

Οι Χοροσταλίτες όπως είδαμε στην ιστοσελίδα τους, δημιουργήθηκαν τον Δεκέμβριο του 2013 από τον Βασίλη Μεσσαριτάκη με σκοπό να συνοδεύουν το χορευτικό του Πανικάριου Συλλόγου «Άρτεμις Ταυροπόλος» στις χορευτικές αλλά και μουσικές του εκδηλώσεις. Ο χώρος του Πανικάριου Συλλόγου αποτελεί και την έδρα των Χοροσταλιτών μέχρι και σήμερα.

Η αγάπη τους για την παραδοσιακή μουσική αλλά και η δυνατότητα, λόγω της ποικιλίας των μουσικών τους οργάνων που παίζουν, απλώθηκε από την Ικαρία σε όλη την Ελλάδα αγκαλιάζοντας μουσικά τους τόπους μας. Ξεκινώντας όμως από την Ικαρία πήραν και το όνομά τους από το ικαριώτικο ρήμα «χοροσταλίζω» που σημαίνει χορεύω διαρκώς, ασταμάτητα, γλεντάω όλο το βράδυ και σκοπός τους είναι να κάνουν τον κόσμο να «χοροσταλίζει» μαζί τους.

Το μουσικό αυτό σχήμα αποτελείται από τον δημιουργό του σχήματος Βασίλη Μεσσαριτάκη στα κρουστά, την τσαμπούνα και το τραγούδι, τον Φάνη Φωτόπουλο στο κλαρίνο, τη φλογέρα, την τρομπέτα, το μπουζούκι, τα κρουστά και το τραγούδι, την Ευδοκία Μωραΐτη στις ζίλιες, στα κουτάλια και στο τραγούδι, τον Νίκο Κοντό στο βιολί και τον Δημήτρη Μπαρμπαγιάννη στην κιθάρα, το ακορντεόν και το τραγούδι.

Επίσης, μαζί τους συνεργάζεται επί σκηνής ο Ηλίας Μαυρίκης στο λαούτο, το μπουζούκι και την κιθάρα.

Η μουσικοχορευτική βραδιά την Παρασκευή 22/7 στον Κάτω Αλισσό έχει τίτλο "Απάνω στο χορό".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture